in , ,

Uskoro početak rada: Njemačka kompanija pokreće proizvodnju u BiH, radit će se senzori za autoindustriju

Tako će ova firma koja se bavi proizvodnjom senzora za automobilsku industriju, pored Njemačke i Mađarske, od sada svoje proizvodne pogone imati i u Bi

Bez obzira na još uvijek aktuelan problem sa korona virusom u BiH i svijetu u narednom periodu u Maglaju počinje sa radom njemačka firma GST (German Sensor Technology).

Tako će ova firma koja se bavi proizvodnjom senzora za automobilsku industriju, pored Njemačke i Mađarske, od sada svoje proizvodne pogone imati i u BiH.

Početak proizvodnje u Maglaju planiran je krajem avgusta ove godine a načelnik ove općine Mirsad Mahmutagić primio je danas direktora firme Seada Kovačevića.

Tom prilikom Kovačević je predstavio plan pokretanja proizvodnje i plan širenja kapaciteta poslovanja. Prema njegovim riječima, u prvoj fazi bit će zaposleno 15-20 radnika, a cilj je nakon toga povećanje broja uposlenih.

Načelnik Mahmutagić sa saradnicima izrazio je zadovoljstvo što ovakva firma počinje sa radom u Maglaju, te su istakli da im stoje na raspolaganju u svakom trenutku.

Više vijesti pronađite OVDJE.

Jako ozbiljne kritike Draganu Čoviću stigle su iz Hrvatske: “Možda je vrijeme da Hrvati u BiH potraže razboritije političko vodstvo”

Sadik Hasanović došao do cilja u Zvezdama Granda. Pogledajte šta je napravio! Potpis ugovora sa Grandom i ponovo kidanje na sceni!