Veliki hendikep za žensku košarkašku reprezentaciju Bosne i Hercegovine: “Zmajice” protiv Švedske ipak bez Gajić i Vrančić

Uprkos lošim vijestima iz tabora ženske košarkaške reprezentacije BiH, niko od navijača ne sumnja da naše djevojke mogu napraviti podvig.

Iako su se u stručnom štabu naše reprezentacije do zadnjeg trenutka nadali da će Marica Gajić i Irena Vrančić biti spremne za meč protiv Švedske, to se nije desilo, saopćeno je danas neposredno pred meč.

Dvije bh. košarkašice i dalje osjećaju bolove te neće moći igrati, iako će sjediti na klupi s ostatkom tima.

Ovu informaciju je potvrdio Hajrudin Prolić, portparol reprezentacije BiH.

“Svima nam je jako žao, pogotovo Marici i Ireni, što neće moći nastupiti u ovom veoma važnom susretu za našu ekipu. Ipak, sigurno je da će ostale djevojke pružiti maksimum, kao i dosad, kako bismo ostvarili trijumf za plasman u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo“, kazao je Prolić.

Inače, meč je na rasporedu u subotu u 12 sati u Valenciji, a košarkašice BiH će se pobjedom plasirati se u kvalifikacije koje će se igrati u februaru naredne godine.

Prvih šest reprezentacija sa Eurobasketa izborit će nastup u kvalifikacijama za SP 2022, a samim tim pobjednik meča BiH – Švedska pridružit će se polufinalistima prvenstva Francuskoj, Srbiji, Belgiji i Bjelorusiji te pobjedniku duela Rusija – Španija.

Osim šest selekcija iz Europe, u kvalifikacije za SP (prvenstvo se igra od 22. septembra do 1. oktobra 2022. godine) idu i četiri selekcije iz Amerike, četiri iz Azije / Okeanije te dvije iz Afrike.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.