Veliki požar izbio je na Jadranu: Izgorjelo najmanje 20 kuća, nema struje, poslana vojska

Veliki požar izbio je između Vodica i Šibenika. Ugrožene su kuće i traje evakuacija.

Požar je izbio kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti, a dojava je stigla u 11:14. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika, gdje je ugrozila ljude i njihovu imovinu. Vatra je zahvatila više kuća u Zatonu, a ljude spašavaju brodovima.

Požar gasi više od 200 vatrogasaca, a na požarište su poslani i vojnici. Gase ga tri kanadera, a na požarište je usmjeren i četvrti.

Ukupno je izgorjelo 20-ak kuća, 10-ak u Raslini i 10-ak u Zatonu. Dosad nije bilo ozlijeđenih.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković i ministri posjetili su Zaton – javlja Index.hr.

Civilna zaštita večeras je priopćila da je na jednom požarištu, onom u Raslini, djecu okružio dim. Spasila ih je pomorska policija.

“Županijski centar 112 Šibenik zaprimio je više dojava o većem broju djece na obali u Raslini koja su bila okružena dimom te su pozvani Lučka kapetanija i Pomorska policija koji su ih prevezli u Bilice gdje je načelnik općine otvorio školu za njihov smještaj. U prijevoz djece i nekoliko odraslih osoba samoinicijativno su se uključili i građani sa svojim brodicama.

Na požaru kod Zatona ukupno je angažirano 210 vatrogasaca s 54 vozila. Dodatne su snage stigle iz Primorsko-goranske županije s 22 vatrogasca i 6 vozila, Ličko-senjske županije s 13 vatrogasaca i 5 vozila te iz Splitsko-dalmatinske županije s 9 vatrogasaca i 4 vozila.

Pripadnici Karlovačke županije su u pripravnosti.

Prema riječima županijskog zapovjednika Darka Dukića, požar se nošen vjetrom brzo proširio među kuće Zatona i Rasline, zbog čega je određeni dio objekata nagorio. “Vatrogasci rade na lokalizaciji požara, ali gusta vegetacija i snažan vjetar koji mijenja smjer otežavaju njegovo gašenje. Fronta požara ide dosta brzo te je pred vatrogascima teška noć”, kazao je Dukić.

Vatrogasni zapovjednik: Cijelo područje nema struje, ima kuća koje su skroz izgorene

“Kompletno područje nema struje”, rekao je na sastanku s Plenkovićem Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

“Ima kuća koje su skroz izgorene”, rekao je Dukić ponovivši kako se radi o najmanje 20-ak izgorenih kuća. Izgorenih kuća ima i u Zatonu i u susjednoj Raslini.

Dodao je da kanaderi neko vrijeme nisu mogli ni letjeti zbog, kako je rekao, požarne oluje i turbulencija.

“Ono što je najbitnije je da su svi živi i zdravi”, rekao je.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.