Veliko upozorenje Erdogana, Turska neće odustati: Klonite se snova od kojih bi mogli zažaliti, opametite se u Grčkoj!

Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi mogla zažaliti, kao prije jednog stoljeća, poručio je u četvrtak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan je danas pratio drugi dio vojne vježbe “Efes-2022” na vojnom poligonu u distriktu Seferihisar, u zapadnom gradu Izmiru. Tokom obraćanja, predsjednik Turske se osvrnuo na temu grčkog naoružavanja otoka u Egejskom moru.

“Turska neće odustati od svojih prava u Egejskom moru i neće oklijevati koristiti ovlasti priznate međunarodnim sporazumima kada je u pitanju naoružavanje otoka”, rekao je Erdogan.

Kazao je kako Turska ne krši ničija prava i zakone, ali isto tako nikome ne dopušta da krši njena prava.

“Pozivamo Grčku da prestane da naoružava otoke sa nevojnim statusom i da djeluje u skladu s međunarodnim sporazumima”, naglasio je Erdogan.

S tim u vezi, Grčkoj je uputio jasnu poruku.

“Upozoravamo Grčku da se opameti i da se kloni snova i postupaka od kojih bi mogla zažaliti, kao prije jednog stoljeća”.

Osvrnuo se i na moguću vojnu operaciju protiv terorističke prijetnje na sjeveru Sirije.

“Nećemo dopustiti uspostavljanje terorističkih koridora duž granica naše zemlje, zato ćemo svakako dovršiti uspostavu preostalih dijelova naše sigurnosne linije. Korak po korak, odlučni smo da zaštitimo naše granice sigurnosnom linijom dubokom 30 kilometara”, rekao je Erdogan.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.