Veoma neizvjesna noć zbog opasnog požara u Maglaju: Borba sa vatrenom stihijom u Natron-Hayatu i dalje traje, stiže pomoć sa svih strana

Požar koji je danas poslijepodne izbio u fabrici papira i celuloze “Natron-Hayat” u Maglaju još uvijek nije ugašen, a kako saznajemo samo djelimično je stavljen pod kontrolu.

Vatrena stihija koja je progutala velike količiine papira, na sreću, nije prouzrokovala ljudske žrtve, iako je materijalna šteta značajna.

Kako nam je potvrdio dežurni operativni MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, zadnja informacija koju su dobili sa terena je da je požar lokalizovan “do pola”.

“Pristiže pomoć sa svih strana. Već nekoliko sati traje akcija gašenja požara, u kojoj učestvuju vatrogasna jedinica kompanije Natron-Hayat, PVJ Maglaj i KJD Maglaj.

U pomoć su stigli i vatrogasci iz Zavidovića, Žepča, Tešnja i Doboja, a na putu su i vatrogasci iz Zenice, Teslića i Gračanice”, kazali su nam iz MUP-a ZDK.

Dodao je da će noć biti neizvjesna, ali da hale za sada nisu ugrožene, prema informacijama kojima oni raspolažu.

“Velik je požar, ogromne su količine papira planule. Šta nosi noć ne znamo, ali sve raspoložive snage su na terenu”, dodaju iz MUP-a ZDK.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.