Vlasnik kafića u njemačkom Ofenbahu u kojem je poginuo muškarac je iz BiH: “Usmrtio ga je plaćeni ubica, i mene bi ubili da sam došao”

Nakon brutalnog ubistva u novootvorenom caffe baru „Black Diamond“ u njemačkom gradu Ofenbahu čiji vlasnik je Zoran Kostić iz Zvornika, on je govorio za portal “Avaza”.

– Samo ubistvo se desilo u nedjelju u 20 sati i 17 minuta, a noć prije njih sedmorica su došla u 2 sata noću, dakle noć sa subote na nedjelju.

Bili su u prilično pripitom stanju, non stop su provocirali i počeli su da razbijaju. Sve to su činili ničim izazvani. Dakle, došli su sa namjerom da naprave belaj.

Obezbjeđenje koje je bilo u samom objektu i ono koje je bilo vani, prišli su im i zamolili ih da se smire, a oni su onda na njih počeli da bacaju čaše i flaše.

Sve se na kamerama vidi, da im je čovjek iz obezbjeđenja tri puta prilazio i lijepo ih zamolio da prestanu sa razbijanjem, da se smire i da nastave da sjede kao i svi ostali gosti – kaže na početku razgovora Kostić.

Vojkan ranjen u stomak

Ističe da se u neko vrijeme to sve smirilo.

– Ali su otišli jako ljuti, a kasnije kako sam čuo jedan od njih je otišao do automobila, otvorio gepek od auta i počeo da uzima oružje.

Dakle, već tada su oni mislili da pucaju, ubiju, ali kako mi je jedan komšija rekao, koji je bio na prozoru, u tom momentu je došla policija i oni su odustali. Jedan od njih mi je pri odlasku rekao: “Zoka na ovome se neće završiti”.

Ništa ne razmišljajući, mislio sam da će se trezvenih glava nakon prospavane noći sve to na miran način završiti.

Sutradan, u nedjelju oko 20 sati u kafić su došli ubijeni Aleksandar, pa Savo, Vojkan, Nešo, a trebao sam i ja da dođem, da vidimo kako i šta dalje, da ih kontaktiramo, da se jedni drugima izvinemo i da nastavimo mirno dalje.

Ali, meni je došao gost iz Novog Sada pa sam javio da ću malo da zakasnim, a možda me to i spasilo.

Siguran sam da bi i mene ubili. Možda bi i Savo bio mrtav, ali on je imao Armani torbicu u kojoj je bio CD, bankovne kartice i još neke sitnice, pa metak nije prošao. Naime, metak je promijenio putanju i ovog drugog vratara Nešu pogodio u jaknu, ali ju je samo na ramenu pocijepao.

Onda je opet zapucao, Vojkan je ranjen u stomak, a Aleksandar je ubijen. Aleksandar je bio rodom iz Like, a iza njega je ostalo dvoje djece – kaže za portal “Avaza” vlasnika kafića Zoran Kostić.

Na pitanje koliko je bilo onih koji su pucali, Zoran je odgovorio:

– Bio je samo jedan i mislim da je to plaćeni ubica kojeg su oni poslali. Doveo ga je neko automobilom i taj je onda otišao. Prije ulaska on je mislim imao sve informacije, gdje su tačno sjedili Aleksandar, Vojkan, Savo i Nešo.

Odmah kada je ušao, okrenuo se prema njima i počeo da puca. Prema svim indicijima poslali su ih ovi momci iz Brodareva koji su noć prije pravili probleme.

Kako će se sve ovo odvijati na Vaš daljni privatni i poslovni život?

Samo da pronađu ubicu

– Prostor je zapečaćen, ja prema savjetu policije, ne treba mnogo da se krećem u javnosti, da ne izlazim, ustvari da se malo pričuvam. Ja sam čovjek koji nema straha ni od čega, a kako će se na posao odvijati to niko ne zna. Znam samo da ću da otvorim, pa ćemo vidjeti.

U svakom slučaju ovo sve može da bude i namještaljka od strane konkurencije, jer Offenbah je prepun kafića, ja kada sam otvorio prije desetak dana počeo sam da radim fantastično.

Ovo je bio atak na moj posao. Pa, ja sam prije ovoga 12 godina u Ofenbahu imao kafić i diskoteku i nikada, ama baš nikada nije bilo nikakvih problema, a to mi je rekao i ovaj jedan policajac, a koji je rodom iz Doboja, radi u njemačkoj policiji.

Meni je u svemu ovome jako bitno da se pronađe ubica. Policija je uzela sve snimke sa kamera pa se nadam pozitivnom ishodu – kaže na kraju Zoran Kostić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.