Za glumca Senada Bašića veoma emotivan period: “Prvi razaman bez oca, šta da kažem, sve je to život…”

Glumac Senad Bašić, koji se oporavlja od nedavne operacije glasnica kojoj se podvrgao u Zagrebu, ističe da je za njega i njegovu porodicu ramazan poseban mjesec.

Mada se, kako je kazao, mora čuvati do 8. aprila, ipak je govorio o tome šta za njega znači ramazan.

– Uglavnom se nalazimo sa familijom, porodica je na okupu i ono što se kaže – samo sabur – ističe Bašić.

Ovo je za glumca veoma emotivan period, jer je ovo prvi razaman bez oca, koji je nedavno umro.

– Šta da kažem…Sve je to život…Samo sabur – govori Bašić.

U najtežim danima glumac se potpuno povukao i nije se do sada oglašavao u javnosti. Glumac je za “Avaz“, govorio o svom velikom bolu i teškim trenucima.

Kaže da je s ocem proveo njegove posljednje dane. Inače, Rušid je bolovao od leukemije, o čemu je glumac i ranije govorio.

– Imao je lijepih godina, svi smo to očekivali, s obzirom na to da je imao leukemiju. Ali ipak… Svi članovi porodice su se borili da mu pružimo sve što treba, tako je i bilo. Sve što je bilo u našoj mogućnosti, učinili smo – govori nam Bašić.

Za sve je potrebno vrijeme, kaže glumac, a posebno u situacijama kada nas napuste najbliži i najdraži, te da neke rane nikad ne zacijele.

– Treba vremenu dati vremena. Meni je bitno da smo njegove posljednje dane proveli zajedno, šta je, tu je… Neke se stvari ne mogu izbjeći – dodaje Bašić.

Glumac tuguje za ocem, ali kaže da mu je lakše kada zna da se maksimalno trudio i osigurao sve što je njegovom ocu bilo potrebno.

– Kao što sam rekao, proživio je 87 godina, lijepih godina – govorio je Bašić.

Smatra da je, s obzirom na to kakvo je današnje vrijeme i kako se gube životi, postalo neobično kada neko doživi duboku starost.

– Čudno je vrijeme došlo, više ništa nije isto, niti će biti. Zdravlje svima treba biti na prvom mjestu i samo se o tome treba voditi računa – kaže glumac.

Bašić je napravio poslovnu pauzu, ali sada ima planove koje se trudi da realizira.

– Imam mnogo privatnih obaveza, kada sve to završim, fokusirat ću se na karijeru. Trebam uskoro raditi na jednom projektu, ali više ću o tome kada bude vrijeme – ističe Senad.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.