Poznati bh. glumac Senad Bašić nakon teške bolesti uputio ohrabrujuće poruke

Predstava “Umri muški” proslavila je 33. rođendan u utorak naveče na sceni Kamernog teatra 55 u Sarajevu, što je ujedno značilo i povratak Senada Bašića (62) na teatarsku scenu.

Iza popularnog glumca je veoma težak period. Bašić se borio s teškom bolešću, bio je u bolnici, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu, a sada je, kako je rekao za Avaz, sve uredu.

“Nisam bio 40 dana na sceni”, kaže Bašić, koji se dugo vremena nije oglašavao.

Opravio se i sada nastavlja raditi punom parom.

“Tu su i pozorište i film. ‘Kralj Tvrtko’ igra se reprizno. Imam i dvije filmske premijere. ‘Praznik praznine’ Jasmina Durakovića, film koji je ljetos imao premijeru na Filmskom festivalu u Puli,

a sada će biti premijerno prikazan i u Sarajevu. Imam i film koji sam radio prošle godine, to je hrvatsko-austrijska produkcija ‘Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)’ scenariste i reditelja Pave Marinkovića. Premijere će biti u Zagrebu i Beču.

U tom filmu govorim na njemačkom jeziku”, kaže Senad.

Bolest koju je imao utjecala je i na Senadov glas, koji je za poziv glumca veoma bitan. Ali sada se i glas stabilizovao.

“Dobro je, zasad sam zadovoljan”, dodaje Bašić.

Govoreći o tome kako je psihički podnio taj težak period, Senad nam kaže: “Ko god je bolestan i završi u bolnici, nije mu dobro.”

Učio njemački

Senad je za ulogu u filmu “Bosanski lonac (Vampiri s Miljacke)” učio i njemački jezik. Velika pomoć u tome mu je bila kćerka, koja već nekoliko godina živi u Berlinu.

“Kćerka, ali i unuka”, dodaje Bašić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.