Zastupnik njemačkog Bundestaga Adis Ahmetović uputio veoma snažne riječi građanima u domovini: “Želim da Bosna i Hercegovina bude zemlja poštovanja i dostojanstva. Radim i radiću na tome i neću odustati”

Član Bundestaga i izvjestitelj SPD-a u Odboru za vanjsku politiku Bundestaga Adis Ahmetović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana državnosti.

“BiH najbolje zna kako je Ukrajini, kako je teško dane, mjesece i godine preživjeti u brutalnoj agresiji, istakao je Ahmetović.

Podsjetio je ovom prilikom kako se brutalnom ruskom invazijom na Ukrajinu rat vratio u Evrupu, te kako BiH najbolje zna kako je teško dane, mjesece i godine preživjeti u brutalnoj agresiji na zemlju.

“Zato moramo znati cijeniti to što se današnji dan doživljava i kao dostignuće za demokratiju i slobodu.
BiH je zemlja svih njenih naroda koji žive tu, od Sarajeva, Srebrenice, Banje Luke, Mostara, Zenice, Bihaća, Brčkog, Livna ili bilo kojeg drugog grada.

BiH predstavlja ideju Evropske unije u malom: jer može biti ponosna što ima multikulturalnost, multietičnost i multireligije.

Sretan sam što mogu reći da sam rođen u Hannoveru i da sam tu odrastao i školovao se, također sam ponosan što imam korijene iz Bos. Petrovca, Kladnja i Kotor Varoša.

Za kraj, želim da BiH bude zemlja poštovanja i dostojanstva. Radim i radiću na tome i neću odustati dok se ne postigne taj cilj.

Živjela Bosna i Hercegovina, poručio je Ahmetović.

Inače, obilježavanje 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine, počelo je jutros podizanjem državne zastave na sarajevskom brdu Hum, uz intoniranje državne himne Bosne i Hercegovine.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Denis Bećirović.

Nacionalno obilježje Bosne i Hercegovine sa jarbolom na Humu postavio je Grad Sarajevo prije nekoliko godine s namjerom da se iskaže poštovanje prema državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima.

Povodom Dana državnosti organizovan je niz manifestacija i ceremonija kojim se obilježava praznik.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.