Zastupnik Predrag Kojović “otvara oči” javnosti i poručuje: Dolazak Bratušek u Sarajevo je lobiranje za BiH i evropske integracije

U Predstavničkom domu PSBiH danas je održan sastanak predstavnika klubova zastupnika s delegacijom slovenačke parlamentarne stranke SAB.

Sastanak je ocijenjen kao kvalitetan, a poručeno je da Bosna i Hercegovina ima prijatelja u Sloveniji, te da će zagovarati ubrzani put naše države u Evropsku uniju.

Bivša premijerka Slovenije Alenka Bratušek u svom obraćanju nakon sastanka je istaknula da u vremenu kad je vladavina prava ugrožena u Evropi, važnije je nego ikada da se stranke zasnovane na liberalnim vrijednostima udruže u borbi za demokratiju, slobodu medija, nezavisno pravosuđe i sve druge temeljne evropske vrijednosti.

“Veze koje povezuju narode bivše Jugoslavije i dalje su jake. Desetine hiljada izbjeglica koje su pronašle novi život u Sloveniju učinile su naše zemlju bogatijom.

Najbitniji je vaš interes za evropske integracije i bitne su vaše poruke koje šaljete evropskim institucijama. Slovenija se izborila za svoju nezavisnost, ali stanovnici BiH posebno razumiju važnost diplomatije i okončanje sukoba u dobroj vjeri, a ne eskalacijom“, naglasila je Bratušek.

Predrag Kojović, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH istaknuo je da je ovaj sastanak bio važan jer dolazak Bratušek u BiH je lobiranje za BiH i evropske integracije.

“Nakon vrlo kvalitetnog sastanka, mogu reći da su ovo istinski i pravi prijatelji BiH. Izbori u Sloveniji su 24. aprila i svi se sjećamo famoznog “non papera”, a ovo su ljudi koji predstavljaju jednu drugu Sloveniju i politiku. BiH može od njih da dobije nekoga ko zagovara ubrzani ulazak BiH u EU“, rekao je Kojović.

Na kraju je pozvao građane BiH koji žive u Sloveniji i mogu glasati, da glasaju za ovu stranku.

“Ako žele da pomognu BiH, a to je ono za šta se borimo ulazak BiH u EU, onda je to ova stranka koju treba dovesti na vlast, a oni će se zalagati za nas”, kazao je Kojović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.