Zastupnik SDP-a Saša Magazinović jako odlučno poručio: “Predlažem 200KM kazne za sve one koji parkiraju na mjestu predviđenom za osobe sa invaliditetom”

Predsjedavajući Kluba poslanika SDP BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Saša Magazinović u proceduru je uputio Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, koji predviđa visoku novčanu kaznu za prekršaj oduzimanja parking mjesta za osobe s invaliditetom.

Oglasio se na Facebooku.

– Danas predajem Zakon protiv parking papaka, a na prijedlog brojnih udruženja i sugestiju Malika Garibije.

Kazna za parkiranje na mjestu predviđenom za osobe sa invaliditetom će biti 200 KM. Pa neka izvole i svjesno onemoguće nečije kretanje i funkcionisanje.

Što se kazne tiče, složit ćemo se da nije ista posljedica parkiranja na zelenu površinu i na mjesto predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Ni kazna ne može biti ista.

Općinsko vijeće Stari Grad je na Malikov prijedlog prije nekoliko mjeseci uputilo ovu inicijativu prema državnim institucijama.

Ipak, shvatili smo da je u ovom slučaju bolje napisati zakon i predložiti ga nego čekati mjesecima da to uradi Vijeće ministara ili vjerovatnije ne uradi – napisao je Magazinović na svom Facebook profilu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.