Zastupnik u Parlamentu BiH Nikola Lovrinović koji ima dvojno državljanstvo: Milanović je i moj predsjednik

Posljednje Vijesti

Nikola Lovrinović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH i predsjednik Kluba HDZ-a u istom domu, kazao je da je Zoran Milanović i njegov predsjednik.

Podsjetimo da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nedavno kazao da je on predsjednik i Hrvata u BiH. Kako je nakon dodatnog zahtjeva novinara pojasnio, veliki broj Hrvata u BiH su državljani Hrvatske pa im je samim tim on predsjenik.

Lovrinović je, tokom gostovanja na Federalnoj televiziji, rekao da je državljanin Hrvatske i da je, u tom konktekstu, Zoran Milanović njegov predsjednik.

Lovrinović je kazao i da se Milanović ne može porediti s predsjednikom Srbije Aleksandom Vučićem.

“Teško mi je komentirati način komuniciranja gospodina Milanovića. Ja ponekad slično govorim pa možda izgledam grubo, međutim ne bih to upoređivao s recimo gospodinom Vučićem.

Milanović, koliko sam ja upoznat, nikada nije govorio ni o čemu što liči na secesiju, na disoluciju, na uzimanje teritorija. Znači, on je sve vrijeme govorio zapravo o političkom pravu hrvatskog naroda u BiH za legitimno predstavljanje”, rekao je Lovrinović.

Smatra da je Milanovićev stil “dobar za odnose Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, jer je otvoren”. Kada je riječ o Željku Komšiću, kaže da bi se “moglo reći da je parazit”.

“Ne upražnjava i ne zastupa one koje navodno predstavlja. Niti se potrudio da to ikada učini. Niti je pokazao da ima volju to da radi. On ne govori hrvatskim jezikom.

Od tih ‘sitnih’ stvari do vrlo krupnih. Komšićev problem je to što on ima svoj stav o svemu ovome, što on ovu državu vidi drugačije, što on nema legitiman izraz hrvatskog naroda”, podvukao je Lovrinović.

Dodao je da Komšić ima legitimno pravo da se bori za kakvu god hoće državu, ali mora poštovati Ustav.

“On Ustav ne poštuje. Komšić jednostavno nije predstavnik hrvatskog naroda. Ustav kaže bošnjački i hrvatski, koji se biraju u Federaciji, i srpski iz RS. U Izbornom zakonu stoji da se oni moraju opredijeliti kojoj nacionalnosti pripadaju. To je prevara”, zaključio je zastupnik HDZ-a.

Leave your vote