in , ,

Zbog negiranja genocida u Srebrenici: Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio razrješenje ministra pravde Vladimira Leposavića!

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjava o genocidu u Srebrenici

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je ostavku od ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog izjava o genocidu u Srebrenici.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici “kada se to nedvosmisleno utvrdi”, te da je sud u Hagu, gdje je suđeno za taj genocid, “izgubio svoj legitimitet”.

“Tražio sam ostavku Leposavića jer smatram da je to najbolji način da ličnim činom pokažemo svoju odgovornost. To sam uradio u petak, to sam uradio i danas, želeći da zaštitim prvo integritet ove Vlade. Pošto je Leposavić ostao dosljedan svom stavu, donio sam tešku odluku – prijedlog o razrješenju člana Vlade, u ovom slučaju ministra Leposavića”, kazao je Krivokapić u vanrednom obraćanju javnosti u ponedjeljak.

Premijer je istakao da je Leposavić čovjek rijetke inteligencije i izuzetnog poznavanja prava.

“Da je to uradio ministar poljoprivrede ja bi rekao uradio je iz neznanja. Ali, on je ministar pravde i ljudskih i manjinskih prava. Za taj nivo kompetencije je nedopustivo da ministar pravde iznosi svoje privatne stavove. Ničija biografija ne može biti opravdanje za bilo kakve aktivnosti. Samo djela svjedoče o nama”, poručio je Krivokapić.

On je pozvao na pomirenje, navodeći da pomirenje ne može da bude odluka Vlade Crne Gore, ni pet-šest ljudi.

“Da li želimo da ovu smjenu uradi neko drugi, a ne mi sami. Ja nemam nikakav problem, ja želim najbolje ovom narodu. Ako oni nemaju stprljenja i ne vjeruju u to, prvi ću da podnesem ostavku. To je najlakše. Ja nosim nasleđeno breme koje je toliko teško da vam to ne mogu opisati, ali ću ga nositi dok narodu ne bude odgovaralo”, istakao je premijer Krivokapić.

Nova predsjednica Kosova Vjosa Osmani prvim govorom uzdrmala Srbiju: “Mir će biti postignut tek kada vidimo njihovo pokajanje i dobijemo pravdu!”

Mozgalica: Ko će prvi dobiti kafu?