Željko Komšić nedvosmisleno upozorava javnost: Deklaracija Svesrpskog sabora je definisala mete i platformu za novi sukob

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poručuje da je Svesrpski sabor definisao mete i političko-vjersku platformu koja je priprema za novi sukob. Komšić ističe da su kreatori deklaracije spremni čekati i godinama.

“Deklaracija predstavlja unaprijeđenu i prilagođeniju, u skladu sa trenutnim geopolitičkim stanjem, političko-vjersku platformu koja treba da posluži kao osnova za okupljanje i pripremu za novi sukob”, upozorio je.

Komšić smatra da su ovom deklaracijom “mete definisane” kao i način pripreme.

“Posebno su agresivne odredbe koje se odnose na Kosovo, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

Svako podcjenjivanje ove platforme je iznimno opasno.

Na isti način je podcjenjivano značenje Memoranduma SANU, a svi znamo do čega je isti doveo”, kazao je.

ČITAJTE I OVO: Denis Bećirović oštro o Aleksandru Vučiću: “Zalažući se za realizaciju mračne ideje ‘jedan narod, jedan sabor’, negira značaj teritorijalnog principa kao osnove za vršenje suverene vlasti”

ČITAJTE I OVO: Milorad Dodik se obrušio na Denisa Bećirovića: “Da nam se više ne miješa u kuću niti da nam prebrojava ukućane i rođake”

Komšić ističe da su kreatori deklaracije spremni čekati i godinama, sve dok im neke nove geopolitičke okolnosti ne omoguće da krenu u nasilnu realizaciju projekta, još iz doba Ilije Garašanina, projekta Velike Srbije.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.