Žestoke reakcije na Milanovićevu provokaciju: Jao, jadni Hrvati s njim! Karijes s Oantovčaja – “diHat” ne mogu…

Na društvenim mrežama brojne su reakcije na najnoviju, samo jednu u nizu provokacija, predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića koji je zaprijetio blokadom NATO puta Finske dok se ne promijeni Izborni zakon u BiH na način kako to ultimativno traži HDZBiH!?

“Hrvatski sabor treba blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni izborni zakon u BiH”.

“Ići korak dalje i u to uvlačiti Finsku, koja je 50 kilometara od Sankt-Petersburga. Mislim da je to opasno šarlatanstvo.

Međutim, ne možemo reći ne. Nama je Finska važnija od Hrvatske i Hrvata u BiH, jel? Što se mene tiče, nek uđu u NATO, nek pikaju bijesnog medvjeda penkalom u oko.

Ali dok se ne riješi pitanje izbornog zakona, dok se ne natjera Bakira Izetbegovića da promijene izborni zakon, sabor ne smije ratificirati ničiji pristup u NATO”, rekao je Milanović.

Dok neki ovakve poteze vide kao očajnički čin i čin nemirenja sa odbijanjem Bosne i Hercegovine da se povinuje volji svojih susjeda, ima i onih koji su zabrinuti za zdravstveno stanje predsjednika susjedne zemje.

Senad Pećanin, ugledni novinar i advokat među prvima je komentirao istup predsjednika Hrvatske, koji sve teže krije svoje proruske nastupe.

“Jao, jadni Hrvati! Ovo, zaista, ničim nisu zaslužili! Može li se naći način da se ovom čovjeku pomogne? Bolest ne bira i ne treba se sad obazirati sta je (kokain) uzrok.

A uz sve, čovjek je predsjednik države koja je članica EU I NATO saveza…”, naveo je Pećanin na Twitteru.

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo i ugledni bh. reditelj, Dino Mustafić, dodao je da je Milanovićev nastup “ozbiljan klinički slučaj neuračunljivosti”.

“… Ili balkanski đilkoš koji ovakvim izjavama čini članicu NATO pakta smijurijom od države. Milanović ima novu ideju: Blokirati ulazak Finske u NATO dok se ne promijeni Izborni zakon BiH”, dodao je.

“Čekaj kvragu, pa on mi je predsjednik?! Plus glasala sam za njega”, napisala je Vesna Rajnović, kolumnistica i profesorica iz Rijeke.

Politolog s američkom adresom, Jasmin Mujanović, upozorio je na proruske veze predsjednika Hrvatske koji traži da parlament njegove zemlje blokira ulazak Finske u NATO, dok Bosna ne promijeni svoj Izborni zakon u skladu sa, kako je naveo, sektaškim, neliberalnim zahtjevima njegovog saradnika Dragana Čovića.

“Opsesivno kolonijalističko držanje Zagreba prema Bosni”, napisao je Mujanović na Twitteru.

I član Vijeća za demokratizaciju politike iz Berlina Toby Vogel upozorio je da predsjednik Hrvatske prijeti blokadom ulaska Finske u NATO ukoliko BiH ne izmijeni Izborni zakon!?

“Ovo je ozbiljna mentalna bolest”, naveo je Nedad Memić, PR ekspert i novinar koji živi u Beču.

Jedan od heroja odbrane Sarajva, Dragan Mioković, na svoj način je komentirao Milanovićev istup.

“Karijes s Oantovčaja kaže da neće dozvoliti da Finska uđe u NATO prije nego se promijeni Izborni zakon. Ne znam za zeca, ali meni je ovom ucjenom takav pritisak nabio, diHat ne mogu”, našalio se Mioković.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.