Zijad Mutap i Hasan Dupovac podnijeli krivičnu prijavu protiv Muriza Memića

Optuženi u predmetu “Dženan Memić” Zijad Mutap, otac Alise Ramić (djev. Mutap) i policajac Hasan Dupovac podnijeli su krivičnu prijavu protiv Muriza Memića, oca stradalog mladića Dženana.

Mutap je krivičnu prijavu podnio u policijskoj stanici Ilidža, dok je Dupovac to učinio u policijskoj stanici Hadžići.

Oglasio se Muriz Memić

Oglasio se Muriz Memić koji je kazao da je čuo da je protiv njega podnesena krivična prijava, ali, kako je dodao, nije mu jasno zbog čega.

“Uopće ne znam detalje jer te ljude nisam vidio niti sam ih susreo negdje. Ne znam zašto.

Ali eto viđao sam ih svake sedmice u sudnici, nikada im ni riječ nisam rekao, oni su pomagači ubica koje je sudija Branko Perić oslobodio sad za sada, pa vidjet ćemo šta je povod te krivične prijave”, rekao je za N1 Muriz Memić.

Navodno je krivična prijava podignuta zbog ugrožavanja sigurnosti, ali kaže Memić da se ne može sjetiti zbog čega bi se oni mogli osjećati ugroženima.

“Ni prišao im nisam nikada.

Dupovcu je vjerovatno ugrožena sigurnost zato jer nije prošao te provjere za sigurnost i sada se za to vodi postupak na Ministarstvu sigurnosti BiH.

Jedino da me s tim povezuje.

Samo još mi pada na pamet da sam na FACE TV rekao da mi je u sekundi kada je bila presuda kliknulo u glavi da bi ih ili gađao ili izašao i ja sam na kraju odlučio izaći”, ustvrdio je Memić.

Sud BiH je prvostepeno oslobodio krivice Zijada Mutapa, Alisu Ramić, Josipa Barića, Hasana Dupovca i Muamera Ožegovića koji su optuženi da su se kao kriminalna grupa udružili kako bi zataškali dokaze koji bi mogli dovesti do rasvjetljavanja slučaja “Dženan Memić”.

Tužilaštvo BiH sada ima pravo žalbe, što će i učiniti kako nam je rekao Memić, navodeći da će se nakon toga drugostepenom presudom potvrditi prvostepena, postupak vratiti na početak ili osuditi optuženi.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.