Zlatan Ibrahimović iz “Ferrarijeve kuće” donio bitnu odluku: “Igrat ću sve dok ne vidim da je neko bolji od mene”

Slavni švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović posjetio je kamp Maranello i družio se s Ferrarijevim vozačima Carlosom Sainzom i Charlesom Leclercom, a tom prilikom saopćio je bitne vijesti.

U posljednje vrijeme mnogo se piše o mogućem kraju karijere legendarnog napadača. Iskusni igrač Milana ušao je u petu deceniju, ali djeluje da nema namjeru završiti karijeru još uvijek.

Na zvaničnoj stranici UEFA-e objavljen je intervju sa Zlatanom Ibrahimovićem u kojem švedski nogometaš otkriva da će igrati dok ne vidi da je neko bolji od njega. To bi trebalo značiti da želi igrati i naredne sezone.

“Budućnost tek treba da bude napisana, ne planiram unaprijed. Želim vidjeti šta će se dogoditi. Ne želim prestati s nogometom i onda shvatiti da sam mogao još.

Žalio bih do kraja života. Igrat ću dok god budem mogao i realnost je da ću igrati sve dok ne vidim da je neko bolji od mene”, rekao je Ibrahimović.

Švedski nogometaš je svjestan da će doći i vrijeme za kraj karijere. Međutim, sudeći po intervjuu za zvaničnu stranicu UEFA-e, to neće biti uskoro.

“Znam da će doći i dan kada će se adrenalin izgubiti. To je problem svakog nogometaša jer dok igrate, imate adrenalin. A kada on prestane, morate krenuti od nule i započeti nešto novo”, istakao je Ibrahimović.

Posljednje informacije iz Italije navode da će Milan Ibrahimoviću ponuditi drugačiju ulogu u klubu kada odluči završiti karijeru.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.