Zlatan Ibrahimović otvoreno progovorio s “knedlom u grlu”: “Priznajem, hvata me panika”

Na press konferenciji reprezentacije Švedske govorio je i njen najbolji igrač i strijelac Zlatan Ibrahimović.

Iako ima 40 godina, Ibrahimović ne posustaje, te želi da nastavi da igra. Šveđanin je preporodio svoj bivši klub Milan, a sada ima za cilj da igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Naravno, bit će teško doći tamo, pošto njega i saigrače najprije čeka duel s Češkom u četvrtak u finalu baraža, a onda i eventualno veliko finale u Poljskoj.

Novinari su pitali Ibrahimovića da li bi okončao reprezentativnu karijeru ukoliko ne uspije da izbori Svjetsko prvenstvo.

“Čujte, nastavit ću dokle god mogu, dok budem mogao davati golove i pomagati ekipi, ali prije svega se moram osjećati dobro. Želim imati život nakon nogometa i želim se osjećati dobro u novom životu. Vidjet ćemo. Još nismo tamo, ali idemo na Svjetsko prvenstvo”, poručio je uvijek optimistični Ibra.

O svom kraju u reprezentaciji, kaže, nije ni razmišljao. No, ode li Švedska na Svjetsko prvenstvo, pitanje je onda šta će biti s njegovom karijerom u Milanu.

“Najbolje se osjećam na terenu. Zahvalan sam i sretan što imam 40 godina i igram na visokom nivou, te što mogu da predstavljam svoju zemlju. Da, imao sam dosta povreda posljednjih godina, ali moram to da prihvatim. Ne želim kasnije ni za čim žaliti. Pokušavam svaki trenutak maksimalno iskoristiti. Da, priznajem, hvata me panika kada pomislim da ću prestati da igram nogomet”, priznao je Ibrahimović.

“Imam onaj mali strah, šta će da bude poslije? Znam da ću imati kasnije razne prilike, da ću dobiti mnoge razne ponude, ali taj adrenalin koji dobijem na terenu, neću dobiti ngidje drugo. Zato me hvata panika. Nastavit ću dokle god mogu i samo uživati, ali radi se o dobrom osjećaju i ne žalim se”.

Da li osjetiš tugu da bi se uskoro ovo putovanje (nogometno) moglo završiti?

“Kada ja prestanem da igram, ti ćeš osjećati tugu, uživat ćeš dok sam ja na terenu. Nikada više nećeš vidjeti ništa slično. Elangu ćeš vidjeti, ali Ibrahimovića više nikada nećeš”, kroz smijeh je odgovorio u svom stilu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.