Zlatan Ibrahimović posjetio Ferrari: “Pozlilo mu tokom vožnje…”

Fudbaler Milana i reprezentacije Švedske Zlatan Ibrahimović posjetio je Maranello, “sveto tlo” moto sporta i mjesto gdje Ferrari dizajnira i testira svoje automobile.

Popularni “Ibrakadabra”, proveo je dan uz neke od najvećih zvijezda Formule 1, a pri dolasku ga je sačekao šef Ferrarijevog F1 tima, Mattia Binotto.

Pri upoznavanju Ibrahimović je Binottu poklonio dres Milana sa Binottovim imenom na leđima, iako Ferrarijev šef navija za Inter.

“Znam da navijaš za Inter, ali niko nije savršen”, rekao je Ibrahimović u šali.

Zatim se Ibra upoznao sa F1 vozačem Carlosom Sainzom, koji je fudbalera vozio stazom u Maranellu. Sainz očito nije štedio ultra popularnog fudbalera, jer je nakon nekoliko krugova u kojima su dostizali i 260km/h, Ibrahimović zatražio odmor, jer mu je pozlilo.

Ibrahimović je kao nagradu za hrabrost dobio mogućnost da vozi Ferrari u kojem mu je Sainz “smućkao želudac”. Fudbaler je vozio toliko brzo da je i sam vozač bio impresioniran.

“Brzo si vozio”, rekao je Sainz.

“Postoji razlog zbog čega me zovu ‘Ferrari’ travnjaka, Carlose. Kada dovedeš Ibrahimovića, dovodiš Ferrarija”, odgovorio je Ibrahimović.

Ibrahimović je bio oduševljen cjelokupnim iskustvom.

“Adrenalin je ogroman. Samo želiš ići brže i brže. Bilo je lijepo”, prokomentarisao je Ibra, koji je na kraju upoznao i drugog Ferrarijevog vozača, Charlesa LeClerca, koji ga je proveo kroz fabriku, i koji mu je poklonio originalne pedale Ferrarijevog bolida Formule 1 iz 2021. godine, prenosi N1.

Cijelu posjetu Zlatana Ibrahimovića Ferrariju pogledajte OVDJE.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.