Zlatan Ibrahimović se sreo sa bivšim predsjednikom Milana, a potom se oglasio: “Moć ne čini prave stvari, ona samo stvara historiju”

Posljednje Sport Vijesti

Sjajni švedski napadač Zlatan Ibrahimović sreo se sa bivšim predsjednikom Milana, a danas prvim čovjekom Monce, Silviom Berlusconiom.

On se sa njim fotografisao, pa podijelio sliku na svom Instagramu uz posebnu poruku.

“Moć ne čini prave stvari. Ona samo stvara historiju”.

Popularni Ibrakadabra, koji se u Milanu trenutno oporavlja od povrede, prvi put se pridružio Rosonerima 2010. godine, kada je upravo Berlusconi bio na čelu kluba.

Italijanski mediji su se prisjetili zajedničkog vremena u Miilanu, a naveli su i jedan podatak koji govori kooli su utjecaj ova dva igrača imala u tom klubu koji je pod vodstvom Berlusconija osvojio sve što se u fudbalu može osvojiti.

Zajedno su njih dvojica osvojili 60 trofeja, i to, 29 onih koje je osvojio Berlusconijev Milan (osam naslova prvaka Italije, pet Liga prvaka, šest italijanskih Superkupova, klupsko svjetsko prvenstvo i drugi), dok na Ibrinom zidu stoji 31 trofej.

Legendarni napadač je osvojio 11 državnih prvenstava, tri nacionalna kupa, četiri ligaška kupa, evropski superkup i mnoge druge.

Leave your vote