Zoran Milanović otkazao put u BiH, razlog koji je saopšten je vrlo bizaran…

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao je današnji dolazak u Bosnu i Hercegovinu gdje je trebao posjetiti Travnik i Novu Bilu.

Ured predsjednika RH je saopćio da se za danas najavljena posjeta predsjednika Zorana Milanovića Bosni i Hercegovini i odlazak na obilježavanje 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” otkazuje zbog sigurnosnih razloga.

Odluka o otkazivanju posjeta temelji se na sigurnosnoj procjeni nadležnih institucija Republike Hrvatske, dodaje se u saopćenju bez drugih detalja.

“Predsjednik Milanović izražava žaljenje što neće sudjelovati na obilježavanju tog, za Hrvate Lašvanske doline, važnog događaja, a organizatorima obilježavanja upućuje snažnu potporu i zahvalnost što čuvaju uspomenu na humanitarni konvoj ‘Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu'”, navodi se.

Podsjetimo da je Zoran Milanović posljednjih sedmica izvazvao zgražanje javnosti kako u BiH tako i u Hrvatskoj izjavama kojima je relativizirao genocid u Srebrenici i stradanje Bošnjaka, a u posljednjoj izjavi političke predstavnike Bošnjaka je nazvao “zlostavljačima Hrvata”.

Također je poručio da je Milorad Dodik “najmanji problem u BiH” iako je jasno da lider SNSD-a radi na rušenju BiH i blokira funkcionisanje institucija te povlači jednostrane poteze koji izazivaju i sankcije svjetskih sila.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.