in , ,

Bh. Oscarovac Danis Tanović nakon povlačenja Bogića Bogićevića: “Sarajevo će dobiti gradonačelnika kakvog i zaslužuje”

Reakcije nakon odluke Bogića Bogićevića da se povuče iz utrke za gradonačelnika Sarajeva, pristižu sa svih strana, a jedna od njih je i proslavljenog bh. režisera i osnivača Naše stranke Danisa Tanovića

Reakcije nakon odluke Bogića Bogićevića da se povuče iz utrke za gradonačelnika Sarajeva, pristižu sa svih strana, a jedna od njih je i proslavljenog bh. režisera i osnivača Naše stranke Danisa Tanovića.

“Da se više ne lažemo, Sarajevo će dobiti gradonačelnika kakvog i zaslužuje”, napisao je Tanović na svom Twitter profilu.

Bogićević je u svom pismu predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću kazao da je očigledno kako je njegova kandidatura postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke.

“Obavještavam te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju”, navodi se između ostalog u pismu Bogićevića.

Bogićević je istakao da ne želi da se međustranačaki odnosi narušavaju zbog njega, niti želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama, na šta je, kako je naveo, ličila današnja sjednica Gradskog vijeća Sarajeva.

“Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena”, kazao je Bogićević.

Odluku ne misli šire obrazlagati niti dalje javno komentarisati.

Izetbegović o neodlasku u Mostar: Nije bilo druge, Čovićev postupak nije korektan!

Iz SDA žestoko odgovorili Ambasadi Rusije u BiH: “Bosna i Hercegovina se ne boji nikoga, put ka članstvu u NATO-u je određen!”

Roker iz Zvezda Granda Isak Šabanović ljutito poručio: “Ako me neko od njih načepi, sve ću da kažem. Svako ime i prezime!”