in ,

Brutalan komentar nekadašnje ministice vanjskih poslova Hrvatske Vesne Pusić: “Ovo nije vjersko pitanje, već sukob oko Crne Gore kao nezavisne države”

Vesna Pusić, nekadašnja ministarica vanjskih poslova Hrvatske, na svom Twitter nalogu komentarala je aktuelnu situaciju u Crnoj Gori.

Vesna Pusić
Vesna Pusić

Vesna Pusić, nekadašnja ministarica vanjskih poslova Hrvatske, na svom Twitter nalogu komentarala je aktuelnu situaciju u Crnoj Gori.

Ona je podvukla da ovo što se dešava u bh. susjedstvu nije vjersko pitanje, čak ni političko ni ideološko.

“Ono što se događa u Crnoj Gori nije vjersko pitanje, čak nije ni političko ni ideološko pitanje; To je sukob oko prava da Crna Gora postoji kao nezavisna država. Sve ostalo je sporedno i može se riješiti”, napisala je Pusić na Twitteru na engleskom jeziku.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije ustoličen je jučer u Cetinjskom manastiru.

Patrijarh srpski Porfirije je na ustoličenju rekao da je Joanikije izabran za mitropolita crnogorsko-primorskog.

Podsjetimo, crnogorske nacionalne organizacije i udruženja, gotovo kompletna opozicija predvođena Demokratskom partijom socijalista i Opština Prijestonice Cetinje zahtijevale su od SPC da izmjeste ustoličenje mitropolita Joanikija u neki od hramova u drugim gradovima Crne Gore.

Za njih, čin ustoličavanja Joanikija u Cetinjskom manastiru, predstavlja nagovještaj “okupacije Crne Gore”, klerikalizaciju društva i pokušaj uvođenja Crne Gore u takozvani “srpski svet”

Čedomir Jovanović kategoričan, jako žestoko je reagovao: “Ko je Ivica Dačić da poziva na hapšenje Nenada Čanka?”

Tužilaštvo BiH reagovalo: “Jasmin Mulahusić se dovodi u vezu sa osobama bliskim Al Kaidi”