in , ,

Dragan Bursać opasno iskritikovao hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića: “On je najobičniji vulgarni populista, koji se sprda sa porodicama onih koji su pobijeni po Glavaševoj direktivi”

Bursać nemilosrdan prema Milanoviću

Banjalučki novinar i kolumnista Dragan Bursać oglasio se na svom Facebooku nakon što je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović poništio odluke o oduzimanju odlikovanja i čina Branimiru Glavašu, ranije pravomoćno presuđenom ratnom zločincu, koje je 2010. donio tadašnji predsjednik Ivo Josipović.

Bursać je uz fotografiju u prilogu napisao:

“Ovo lijevo je predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović. Ovo desno je ratni zločinac Branimir Glavaš. Predsjednik Hrvatske je vratio ratnom zločincu čin i odlikovanja. Tako se crta između ovog lijevo i ovog desno briše.

Ono što mislite o ratnim zločincima, ono kako se ophodite prema njima i njihovom krvavom naslijeđu, neminovno počinje određivati i vas kao ličnost. Milanović je odavno p(o)stao najobičniji vulgarni populista, koji se sprda i sa sobom i sa svojom partijom, ali najviše sa porodicama onih koji su pobijeni po Glavaševoj direktivi.

I zato crta između jednog predsjednika i ratnog zločinca u konačnici potpunosti nestaje, izjednačavaju se u svojim nakanama i stavovima. Po slobodnoj volji i izboru predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

Glavaš će i dalje, sa odlikovanjima ili bez njih ostati ratni zločinac. Milanović? Najobičniji simpatizer ratnih zločinaca!

Na sramotu cijelog svijeta!”

Dragan Mektić se žestoko obrušio na Milana Tegeltiju: “Dodvoravaš se Dodiku i pišeš da se to njemu dopadne”

Američki kongresmen Robert Aderholt iz Mostara uputio vrlo produktivne poruke narodima na Balkanu: “Razlike ostavite po strani i radute zajedno na članstvu u Evropskoj uniji!”