in ,

Haris Silajdžić odgovorom Zlatku Lagumdžiji “dodao ulje na vatru”: “Ko je normalan mogao prihvatiti takvu ponudu?”

Kucamo na vrata zaboravljenih asova… Dame i gospodo, nastupa politički okršaj Harisa SIlajdžića i Zlatka Lagumdžije

Bivši lider SDP-a, Zlatko Lagumdžija, napisao je Facebooku kako je prije 15 godina nekadašnji lider Stranke za Bosnu i Hercegovinu Haris Silajdžić srušio “Aprilski paket” i odveo BiH u doboku krizu, ali Haris Silajdžić tvrdi suprotno.

“Politikanti misle da me optužuju tvrdnjom da sam ja srušio Aprilski paket. Svi oni koji su pročitali sadržaj Aprilskog paketa znaju da je njihova optužba meni kompliment. Poznati su moji stavovi o Aprilskom paketu, ali ja o njemu nisam glasao u Parlamentu BiH.

Protiv usvajanja Aprilskog paketa glasali su poslanici, poput rahmetli Nijaza Durakovića, Azre Hadžiahmetović, Beriza Belkića, Mehmeda Žilića… Zar neko stvarno misli da bi oni mogli glasati ispunjavajući moje želje, a ne slušajući vlastitu savjest? I ja i ovi poslanici su mogli osigurati različite domaće i međunarodne sinekure i funkcije da su bili spremni prihvatiti kao normalnu poziciju po kojoj 23% poslanika iz jednog entiteta mogu blokirati svaku odluku, pa čak i od države Bosne i Hercegovine napraviti teritoriju bez ijednog državnog organa – Parlamentarne skupštine, Vijeća ministara i Predsjedništva BiH.

E, upravo tu je mogućnost pružao Aprilski paket, koji nije usvojen zahvaljujući glasovima onih poslanika kojima je interes države Bosne i Hercegovine bio važniji od njihovih vlastitih interesa. Uostalom, nisu li tokom ‘Butmirskog procesa’ oni političari koji su glasali za Aprilski paket odlučno izjavili da im je on neprihvatljiv, zahtijevajući njegovu promjenu i nazivajući ga ‘Aprilski paket plus’? – kazao je Silajdžić.

VEZANI TEKST Zlatko Lagumdžija nakon dugo vremena poslao poruku Harisu Silajdžiću i iznenadio javnost!

Političarka koja je popljuvala Željka Komšića: “BiH treba podijeliti na četiri regije!”

Svi plaču od smijeha: Aleksandar Vučić najavio novčanu “pomoć” svim građanima Srbije i to u iznosu od 60 eura!