in , ,

Iz SDP-a oštro zaprijetili Abdulahu Skaki: “Sumnjamo na krivična djela”

“Sarajevski SDP još jednom napominje postojanje sumnje o potencijalnom vršenju krivičnih djela od strane pojedinih izabranih dužnosnika u periodu pred izbor novog gradonačelnika, u odnosu na šta ćemo poduzeti odgovarajuće radnje”

Sarajevski SDP poziva odlazećeg gradonačelnika Abdulaha Skaku da hitno i bez odlaganja zaustavi sve aktivnosti koje se tiču bilo kakvih pokušaja uvođenja nove sistematizacije, zapošljavanja i slično, iz poštovanja prema budućem gradonačelniku, ali i radnicima Gradske uprave, saopćeno je iz SDP-a.

“Napominjemo da će pod lupom biti sve aktivnosti, a posebno stvaranje finansijskih obaveza i proces preseljenja dijela Gradske uprave, te pozivamo odlazećeg gradonačelnika da toga bude svjestan. Pored toga, Sarajevski SDP još jednom napominje postojanje sumnje o potencijalnom vršenju krivičnih djela od strane pojedinih izabranih dužnosnika u periodu pred izbor novog gradonačelnika, u odnosu na šta ćemo poduzeti odgovarajuće radnje”, navode iz SDP-a.

“Poručujemo da nećemo dozvoliti novu aferu ‘Asim’, te da će novi gradonačelnik, za razliku od prethodnog, biti izabran pošteno!”, poručuju.

Jako oštre reakcije iz RS na najavljeni bojkot izbora u Srebrenici: “Sve se radi sa istim ciljem”

Abdulah Sidran poslao emotivnu poruku doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću