in ,

Kćerka progovorila o zdravstvenom stanju heroine nane Fate Orlović: “Rekli su da nije ništa opasno. Pod nadzorom je!”

Fata Orlović iz Konjević-Polja koja je u ponedjeljak primljena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli zbog problema s plućima osjeća se dobro

Fata Orlović iz Konjević-Polja koja je u ponedjeljak primljena u Univerzitetski klinički centar u Tuzli zbog problema s plućima osjeća se dobro i stabilnog je zdravstvenog stanja.

To je za “Avaz” potvrdila njena kćerka Hurija Karić.

– Sinoć sam joj bila u posjeti. Uključili su joj terapiju, danas će se izjasniti šta je. Rekli su da nije ništa opasno. Pod nadzorom je, ljekari hoće sve da ispitaju. Pričala sam s njom, dobro se osjeća – kazala nam je Karić.

Podsjećamo da je test nane Fate Orlović na koronavirus bio negativan. Probleme s plućima imala je još od moždanog udara te joj je utvrđena sjena na jednom plućnom krilu.

Ovih dana nana Fata čeka epilog duge i teške borbe i provedbu presude Suda za ljudska prava iz Strazbura, koji je naložio uklanjanje pravoslavne crkve iz njene avlije. Crkva bi trebala biti izmještena naproljeće nakon što RS odabere izvođača radova.

ČITAJTE I OVO: Burna sjednica Centralne izborne komisije BiH: Zašto u Srebrenici nije omogućeno glasanje iz inostranstva?

Policija iz Tešnja i nadležne službe imaju vrlo ozbiljno upozorenje za građane

NATAŠA DRAKULIĆ SCENARISTICA FILMA DARA IZ JASENOVCA: “Želim da film Quo vadis, Aida? osvoji Oscara”