in ,

Meteorolozi otkrivaju kada tačno izlazimo iz ovog ledenog talasa: Temperature u minusu još nekoliko dana, a zatopljenje se očekuje sredinom iduće sedmice!

Vremenska prognoza

Hidrometeorološki zavodi objavili su do kada će trajati ovaj ledeni talas. Naime, temperature u minusu, ledeni dani i vjetar trajaće još nekoliko dana, a zatopljenje se očekuje sredinom iduće sedmice.

U periodu od (15.02. do 22.02.) prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i stabilno ali i vrlo hladno vrijeme. Period će karakterisati hladni i studeni dani. Negativne temperature u Bosni očekuju se tokom čitavog dana.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -12°C i -6°C u Bosni, do 0°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -8°C i -3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 4°C.

U utorak 16.02.2021., pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne smanjenje naoblake u Krajini i Hercegovini. Jutarnja temperatura od -8 do -2, na jugu do 1, a dnevna od 1 do 7, na jugu do 9 °C.

U srijedu 17.02.2021., prije podne umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne ponegdje u Bosni može biti slabe kiše, a na planinama slabog snijega. Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu od -1 do 3, a dnevna od 4 do 10 °C.

U četvrtak 18.02.2021., pretežno sunčano. Prije podne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskom naoblakom. Jutarnja temperatura od -2 do 2, na jugu od -0 do 3, a dnevna od 5 do 12 °C.

Čedomir Jovanović se oglasio nakon vijesti o policijskom privođenju

VELIKE NAJAVE VALENTINA INZKA Ulazimo u treću fazu za BiH, Biden donosi dinamiku da se okrene nova stranica