in ,

Muriz Memić o ocu Alise Mutap koja je bila sa Dženanom: “Imam snimak koji mijenja sve!”

O današnjim događajima i hapšenjima govorio Muriz Memić

Pripadnici SIPA-e, zbog zloupotrebe položaja i ometanja istrage uhapsili su danas u Sarajevu Hasana Dupovca, bivšeg načelnika za saobraćajne istrage MUP-a Kantona Sarajevo, te Ziju Mutapa, oca Alise Mutap, bivše Dženanove djevojke, koja je bila s njim u noći kada je u Velikoj aleji na Ilidži zadobio smrtonosne povrede.

O današnjim događajima i hapšenjima progovorio je Muriz Memić.

“Hasan Dupovac je od početka znao da se radi o ubistvu, da je Dženan napadnut. Dupovac je nelegalno bio na obdukciji. Nigdje to nije evidentirano. 12.maja 2016. godine on je meni saopštio da je Dženan udaren, da je udaren iz vozila u vožnji, da bih ja više naplatio. Hasan je to sve izmišljao i lagao, da bi sakrio ubistvo!”, govori Memić.

Objasnio je kakvu je ulogu i Zijo Mutap, te da posjeduje razgovor iz te kobne noći.

“Zijo Mutap je dobro uključen u zataškavanje. Ja imam njegov razgovor, njegovo poziv iz Kliničkog centra, tu noć 5 do 12 kada zove Amira Kadića. Što će ga zvati iz bolnice? Dženan na operaciji, a Zijo te kontakte uspostavlja, to je inače autolakirer. Dal’ su trebali komadi stakla ili komadi laka, vidjećemo. To će Istraga pokazati, šta je Zijo tražio!.. i prebrzo je Zijo Mutap došao na lice mjesta. I njegov Golf 4 je bio prebrzo na licu mjesta, u kojem prolazi “navodno” Cakani”, navodi Memić.

Govori kako je znao da će se desiti današnji dan!

“Ja sam, otprilike, prije mjesec dana znao da će se ovaj dan desiti, samo što sam morao šutjeti. Tužilaštvo je imalo pritiske, ali su iuspjeli pak dovesti od ovoga. Biće ovo velika borba. Valja sve ovo ponovo dokazati i “krupne” pohapsiti, koji su i naredili Dupovocu ono što je i uradio!”, zaključuje.

Pogledajte na ovom LINKU cijeli intervju.

VELIKO PRIZNANJE ZA BH. REŽISERKU U NJEMAČKOJ Jasmila Žbanić bit će član međunarodnog žirija 71. izdanja Berlinalea

Svetlana Cenić bez milosti tvrdi: “On kopa raku i grob Miloradu Dodiku”