in ,

Ovo je veoma bitna tema: Hoće li s graničnih prelaza u Bosni i Hercegovini konačno biti uklonjene table s doborodošlicom u RS?

Mirjana Marinković – Lepić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH aktuelizirala je pitanje nelegalno postavljenih tabli sa natpisima “Dobrodošli u Republiku Srpsku” na graničnim prijelazima BiH. Pita se hoće li institucije početi raditi svoj posao i ukloniti ih.

Mirjana Marinković – Lepić, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta BiH aktuelizirala je pitanje nelegalno postavljenih tabli sa natpisima “Dobrodošli u Republiku Srpsku” na graničnim prelazima BiH. Pita se hoće li institucije početi raditi svoj posao i ukloniti ih.

“Nakon što su me građani obavijestili da na graničnim prelazima na ulazu u Bosnu i Hercegovinu umjesto tabli sa nazivom države u koju se dolazi stoji tabla sa nazivom entiteta, postavila sam poslanička pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara BiH i ministru komunikacija i prometa BiH kako bih saznala da li je ovo u skladu sa zakonom”, podsjeća zastupnica Naše stranke.

Iako joj je ministar Vojin Mitrović potvrdio da je jedina tabla koja se može nalaziti u zoni graničnog prelaza ona sa natpisom “Bosna i Hercegovina”, odgovornim za njeno uklanjanje je naveo Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH.

“Shodno ovom odgovoru, pitala sam i Upravu za indirektno oporezivanje BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH hoće li konačno početi raditi svoj posao i ukloniti ovakve nelegalno postavljene table”, kaže Marinković – Lepić.

Bisera Turković žestoko odbrusila Aleksandru Vučiću: “Neprihvatljivo je da se na tlu BiH gradi bez odluke institucija”

Otišao bi iz BiH u inostranstvo, ali ne može: Pogledajte potresnu ispovijest, neviđen luksuz je potrošačka korpa u BiH: “Ne mogu djeci da nešto priuštim”