in ,

Pripremite se za pravu zimu, balkanski meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne sedmice!

Vremenska prognoza za naredne sedmice

Odmicanje ciklone prema istoku koja je proteklih dana donosila padavine u Bosni i Hercegovini, te jačanje anticiklone iznad evropskog kontinenta, uslovit će da u naredne dvije sedmice u našoj zemlji vremenske prilike imaju odlike prave zime.

Do 22. januara uz vjetar sjevernog smjera moguć je povremen i slab snijeg u Bosni, dok će u Hercegovini biti vedro i bez padavina. Od 23. do kraja prognoznog perioda 26. januara, izgledne su obilnije padavine širom zemlje, kada se u Bosni očekuje snijeg, a kiša u Hercegovini.

Jutarnje temperature do 23. januara kretat će se između -7 i -2 u Bosni, te od -2 do 3 stepena u Hercegovini, dnevne u Bosni između -2 i 3, u Hercegovini od 4 do 9 °C.

Promjena temperaturnog režima prognozira se od 24. januara. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni kretat će se od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 7 °C. Danju između 4 i 9 u Bosni, te 6 i 11 °C u Hercegovini.

I u Hrvatskoj očekuju promjene

“Ne zanemarujte upozorenja na hladnoću, koja može utjecati na zdravlje, a posebno će biti izloženi beskućnici te stanovnici na području pogođenom potresom.”, poručuje na kraju večerašnje vremenske prognoze na HRT-u dr. sc. Tanja Renko, voditeljica Službe za vremenske prognoze i upozorenja na opasne vremenske pojave DHMZ-a.

DA ME OTAC BUKVALNO NIJE UKRAO IZ PORODILIŠTA, JA DANAS NE BIH BIO ŽIV Hari Varešanović priznao sve!

Oštre poruke iz Banja Luke: Kada nestane RS, Srbi će politički prodisati!