in , ,

Rade Krunić potpuno otvoreno priznao: “Ibrahimović, Rebić, Mandžukić i ja se stalno družimo”

Kako do sada nikada nije dao nijedan intervju za medije u BiH zanimljivo je bilo čuti njegov komentar na situaciju u Milanu

U četvrtak Milan gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi, a tim povodom Rade Krunić (27) govorio je za Mozzartsport.

Kako do sada nikada nije dao nijedan intervju za medije u BiH zanimljivo je bilo čuti njegov komentar na situaciju u Milanu.

“Iskreno, od početka su tu manje-više isti igrači. Okosnica tima je iz prošle godine. I kada nismo bilježili dobre rezultate, vidjelo se da kvalitet postoji. Sada to samo izlazi na površinu. Iz razloga što smo više tim nego prije, što mnogo bolje znamo šta da radimo i što svaki igrač izvlači maksimum iz sebe. Ne mogu da kažem da sam mnogo iznenađen jer sam sa tim istim igračima trenirao i ranije. Zadovoljni smo onim što radimo. Ali džaba sve što smo do sada radili ako ne nastavimo ovim putem. Sve će pasti u vodu ako ne nastavimo kao u većem dijelu sezone”, kaže Rade za Mozzartsport.

Naš reprezentativac je govorio i o Zlatanu Ibrahimoviću, koji je i sa 39 godina najbolji igrač Milana.

„Fascinantno je koliki je to profesionalac na treninzima. Nama se dešava da su nam treninzi nekad jači i zahtijevniji nego utakmice protiv nekih timova. To je nešto što je u Milanovoj genetici i zato jesmo ovoliki klub. Mnogi su bili otpisali Ibru. Kao star je, 38 godina, imao je povrede, otišao u Ameriku… Ali kada je došao, odmah je svojim prisustvom podigao samopouzdanje igrača koji su većinom mlađi. Naravno, i kvalitetom o kojem ne treba trošiti riječi. Naravno da smo mi igrači budno pratili taj prelazni rok zbog njega. Ja sam igrom slučaja imao neke informacije da će doći. Pričao sam sa Bobanom koji je govorio da će sve kockice da se slože čim Ibra dođe. Tako je i bilo“, govori Krunić i dodaje:

„Imam osećaj da je sve nas ostale ponekad sramota kad radimo nešto pored njega. To ne mogu da vam opišem niti sam mogao da vjerujem dok nisam vidio svojim očima. Hajde što je to snaga, nego kako je ta snaga raspoređena… Obično ti visoki igrači nemaju taj stas i kretanje kao niži. On je nevjerovatno građen. Iako ima 39 godina, sa njim niko od nas ne može da se takmiči u bilo kojoj vježbi. Da li su to vježbe snage, kondicije, ma bilo čega… Fascinantan tip koji prkosi prirodi“.

Rade za Zlatana ističe i da je Zlatan pravi lider te da mnogo pomaže mladim igračima.

“On ima takvo mišljenje kao što priča. On je jednostavno takav i ima o sebi visoko mišljenje. S pravom i pokrićem. Valjda se to vidi ove sezone. Naravno, nekad u medijima voli malo da podigne prašinu ali je generalno takav tip koji je pun samopouzdanja. Pored te vjere u sebe, on vjeruje i u svoje saigrače. Daleko od toga da je egoista i da misli samo na sebe. Mnogo pomaže mlađim saigračima i stvarno je pravi lider“.

Osim Radeta i Ibre, u Milanu su trenutno i još dva igrača sa ovih prostora, Ante Rebić i Mario Mandžukić.

“Skoro stalno smo zajedno. Ibra zna jezik. Malo ga je bio zaboravio što se vidjelo kada je došao ali kako je stalno sa nama, popravio se. Sada nam se pridružio i Mandžo pa nas je sada četvorica. Šta god može da se radi učetvoro, nas četvorica smo zajedno.”

Krunić o treneru Pioliju ima samo riječi hvale.

„Iskreno ću vam reći da je to najbolji trener kojeg sam imao u karijeri. Od svih glavnih i pomoćnih. Igračima koji ne igraju i koji nisu zadovoljni, uvijek je neko drugi kriv. Najčešće trener. To kod Piolija nije slučaj. Prvo polazim od sebe. Nekada ranije, kada nisam igrao, uvijek mi je trener bio kriv. U ovom trenutku znam da Pioli daje sve od sebe i da nema nikakve krivice ako ne igram. Bukvalno vidi ono što svi mi igrači vidimo. Imate slučajeva kada igrači nešto vide, a trener ne vidi. E kod Piolija nema ništa da ne vidi i da ne zna. Boljeg nisam sreo. Rekao bi da ima prepoznatljivo neprepoznatljivi stil igre. Niko od protivnika ne može da provali kako mi igramo. Da li je to lopta u prostor, lopta u noge… Imamo različite stilove igre i to je ono što najviše poremeti protivnike“.

Za kraj je govorio i o legendarnom Paolu Maldiniju, sadašnjem direktoru Milana, čovjeku koji je najzaslužniji za njegov dolazak iz Empolija.

„On je najzaslužniji što sam došao u Milan i nikada neću moći da mu se dovoljno zahvalim što mi je pružio ovakvu priliku. A to kakav uticaj Paolo Maldini ima na igrače, teško mogu da vam objasnim ovako preko telefona. Evo vam primjer Tea Hernandeza. Imao je mnogo ponuda, ali kada ga je pozvao Paolo Maldini, nije imao dilemu jer mu je u neku ruku i idol. Maldinijeva riječ ima težinu. Svaki dan je sa nama i uvijek je tu za nas. Na skoro svakom treningu i utakmici nas gleda. Također, i sportski direktor Riki Masara. Sjajan čovjek. Sve češće i generalni direktor Ivan Gazidis iako to nije u opisu njegovog posla. Uprava je uvijek tu za nas šta god da nam je potrebno“.

Ermedin Demirović koji hara Bundesligom požalio se njemačkim medijima: “Dva puta sam pozivan, ali još nemam nastup za BiH”

Inkubator društvenih inovacija “Munja”: Budi i ti dio kampanje na bosanskoj ljepotici i pomozi omladini da urede planinarski dom “Ozren”