in ,

Recep Tayyip Erdogan sletio u Podgoricu, na aerodromu ga dočekao Dritan Abazović

Predsjednik Turske je na aerodrom Golubovci doputovao oko podne u pratnji delegacije

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan doputovao je u posjetu Crnoj Gori.

Predsjednik Turske je na aerodrom Golubovci doputovao oko podne u pratnji delegacije, a nakon dolaska u Podgoricu, uputit će se prema Cetinju, gdje će ga uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

Planirano je da Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, bit će i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostit će prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred muzeja.

Erdogan će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet Fatih”.

Predsjednik Turske Erdogan u petak je boravio u posjeti Bosni i Hercegovini tokom koje je posjetio Šehidsko mezarje Kovači, u Sarajevu, otvorio Baščaršijsku džamiju i klanjao džuma-namaz. U poslijepodnevnim satima sastao se s predsjedavajućim i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Komšićem, Šefikom Džaferovićem i Miloradom Dodikom.

Stranka za BiH: “Da li je Dodik rekao Recepu Tayyipu Erdoganu da je u RS zabranio bosanski jezik”

Jačanje uticaja Amerike na Zapadni Balkan: Gabriel Escobar mogao bi postati novi specijalni izaslanik Joe Bidena