in , ,

Šefik Džaferović uputio poruku Joe Bidenu!

zamolio Bidena da njegove čestitke prenese i njegovoj potpredsjednici Kamali Harris

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je predsjedniku SAD-a Josephu Bidenu preuzimanje dužnosti.

“Poštovani predsjedniče Biden, od srca Vam čestitam polaganje zakletve i zvanično preuzimanje dužnosti predsjednika Sjedinjenih Američkih Država. Potpuno sam siguran da ćete svojim iskustvom, demokratskim kapacitetom i politikom koja promovira slobodu, jednakost i poštivanje ljudskog dostojanstva, uspješno prevazići sve izazove s kojima se susreće američka nacija”, naveo je Džaferović.

“Vaše nadahnuto obraćanje na inauguraciji ulijeva nadu ne samo velikoj američkoj naciji, nego i svim dobronamjernim ljudima diljem svijeta da je pred nama period globalne stabilizacije, razumijevanja i obnove multilateralizma kao mehanizma koji garantira napredak cijelog svijeta”, istakao je.

“Cijeneći Vas kao velikog prijatelja moje zemlje, siguran sam da će tokom Vašeg mandata prijateljski i partnerski odnosi Bosne i Hercegovine i SAD biti dodatno osnaženi u obostranom interesu”, naglasio je.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je zamolio Bidena da njegove čestitke prenese i njegovoj potpredsjednici Kamali Harris.

“Neka Vam Dragi Bog pomogne u Vašoj misiji”, napisao je Džaferović u čestitki.

Nekadašnji komandant Trećeg korpusa ABiH osuđen na 10 godina zatvora

Maglaj: Mjesto gdje je divlja deponija postala odmorište