in , ,

Slavo Kukić: “Ovo što se desilo Bogićeviću, mora narodu otvoriti oči, jer Milorad Dodik likuje nad ovim dešavanjima!”

Slavo Kukić, sociolog i profesor komentarisao je dešavanja na temu Gradskog vijeća Grada Sarajeva

Slavo Kukić, sociolog i profesor komentarisao je za N1 dešavanja na temu Gradskog vijeća Grada Sarajeva i izbora gradonačelnika glavnog grada BiH.

“Cirkus”, počeo je Kukić, koji je kazao da je dobio i jednu poruku “upozorenja”, nakon objave svog stava na društvenim mrežama.

“U pitanju je poruka upozorenja jedne fašistoidne klike preko internet botova, kako je spremna izvrnuti smisao svega što se kaže ako to nju raskrinkava. Reagirali su na konstataciju da oni koji su učinili Bogiću Bogićeviću pale sve maske bošnjačkih nacionalista i islamskih fundamentalista, kakvo Sarajevo i Bosnu žele. Pale su te maske. To je bilo jasno godinama unazad, o tome sam govorio i pisao. Goebelsova bratja je to protumačila kako joj odgovara, da sam za fundamentalizam optužio kompletan bošnjački narod”, rekao je Kukić.

“Zna narod ko su oni, a ko sam ja”, dodao je Kukić.

“Fašistoidne ideologije i njihove medijske puškarnice uspjevaju u zastrašivanju svijeta. To im nije duga vijeka. Ponovit ću ovo što sam rekao – iskreno se nadam da će ono što je fašistoidna bratja učinila simbolu bh. državnosti otvoriti oči narodu ove zemlje, ne samo u Sarajevu, nego od Trebinja, Kladuše Cazina, od Hercegovine do Semberije. Svima, da tom ljudskom ološu okrenu leđa, da ih pošalju tamo gdje se takvi šalju, na smetljište historije”, izjavio je Kukić.

Kukić je kazao da Milorad Dodik likuje nad ovim dešavanjima.

“Jer mu je to krunski dokaz da u Sarajevu nema mjesta za Srbe i kako je politika koju vodi ispravna. Podržavam Bogića Bogićevića, on je moj drug. To što mu je učinjeno na ružan i perfidan način tajnim glasanjem, jer se niko javno nije smio izjasniti, to je šteta koja je nepopravljiva. Nije akt koji donosi stabilizaciji BiH, ne doprinosi oslobađanju od fašistoidnih ideologija”, dodao je.

Pozitivno je, ocijenio je Kukić, to što su građani Sarajeva rekli šta su imali i to je pozitivno. Ipak, kompletna ocjena procesa i dešavanja oko izbora gradonačelnika Sarajeva je zabrinjavajuća.

Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija oštro osudila izjave iz Crne Gore: “Zbog negiranja genocida u Srebrenici hitno smijeniti Vladimira Leposavića”

Oglasio se i sudac koji je Cristianu Ronaldu poništio čist gol u Beogradu: “Izvinio sam se svima…”