in , ,

Stigle su vrlo ohrabrujuće vijesti, oglasili se iz Wizz Aira: Uskoro otvaraju bazu u Sarajevu, prvi letovi 20. maja za Dortmund i Memmingen!

Wizz Air u narednim mjesecima planira uvesti 24 nove rute u zemljama bivše Jugoslavije, a ova aviokompanija najavila je otvaranje svoje baze aviokompanije u Sarajevu

Wizz Air u narednim mjesecima planira uvesti 24 nove rute u zemljama bivše Jugoslavije, a ova aviokompanija najavila je otvaranje svoje baze aviokompanije u Sarajevu.

– Možemo potvrditi da, kada je u pitanju otvaranje baze Wizz Aira, sve ide po planu. Kako smo zajednički i najavili, planiramo u maju otvoriti bazu na Aerodromu Sarajevo, a prvi letovi su planirani za 20. maj i to za Dortmund i Memmingen u Njemačkoj – kaže za Faktor Edita Sulejmanović, viša stručna saradnica Sistema za upravljanje sigurnošću informacija Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Kako ističe, otvaranje baze značit će mnogo ne samo za grad Sarajevo i Aerodrom Sarajevo, već je to velika stvar za kompletnu državu.

– Aviosektor koji je u uskoj vezi sa sektorom turizma je jedan od glavnih pokretača svake ekonomije. Ova grana industrije igra važnu ulogu u oporavku globalne ekonomije jer doprinosi povezivanju svijeta i generira radna mjesta, koja su, nažalost, usljed pandemije koronavirusa izgubljena.

Vjerujemo da će povećanje prometa i proširenje mreže letova polučiti značajne benefite ne samo po poslovanje Aerodroma Sarajevo, već će osiguravati i neophodne preduvjete za što brži oporavak i drugih sektora i to prije svega sektora turizma, kroz povećanje broja putnika/turista u našoj zemlji, kao i opstanak svih poslovnih subjekata čija djelatnost je u uskoj vezi sa turističkim i aviosektorom (hotelijerstvo, ugostiteljstvo, trgovine kao i mnogi drugi sektori) – potcrtava Sulejmanović.

Wizz Air je najavio i pokretanje devet novih ruta iz glavnog grada BiH u sedam zemalja.

– Ova kompanija iz Sarajeva uspostavit će letove na devet novih linija i to Brisel Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais, sa ukupno više od 250.000 mjesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini – otkriva viša stručna saradnica Sistema za upravljanje sigurnošću informacija Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Miladin Stanić bez dlake na jeziku brutalno poklopio Milorada Dodika: “Umjesto o zaduženju, oni pričaju o razdruženju!”

Velika čast za vojnika iz Bosne i Hercegovine u SAD: Proglašen je najboljim na Kursu komandira u američkoj državi Misouri!