in ,

VELIKE PROMJENE U BIH NA POMOLU Porodica Dženana Memića danas traži ostavku glavne tužiteljice KS Sabine Sarajlije

Otac i sestra Dženana Memića, Muriz i Arijana, večeras su se putem Facebooka obratili javnosti

Otac i sestra Dženana Memića, Muriz i Arijana, večeras su se putem Facebooka obratili javnosti te najavili da će sutra zatražiti ostavku glavne kantonalne tužiteljice KS Sabine Sarajlije.

– Pet godina se borimo da bi za svoja djela bili kažnjeni oni koji su ih počinili i nećemo odustati. Danas je dobar dan, koliko jedan dan može biti dobar bez Dženana. Danas je pravda konačno pokucala na vrata i mi smo joj otvorili. Put je dug, ali nazire mu se kraj. Poručujemo svima, a posebno Alisi Mutap, da su došli ljudi koje nije strah da rade svoj posao – kazala je Arijana Memić.

Istakla je da porodica neće odustati sve dok svi umiješani u Dženanovo ubistvo ne budu izvedeni pred lice pravde najavljujući da će sutra predati zahtjev za ostavku glavne tužiteljice Tužilaštva KS Sabine Sarajlije.

Dženanov otac Muriz Memić također je najavio da se borba za istinom nastavlja.

– Ne bi državno tužilaštvo tek tako ušlo u ovo da nemaju dokaze da se radi o ubistvu. Državno tužilaštvo otvorilo je istragu o organizranom kriminalu, samim tim će doći istraga za ubistvo… Očekujemo i nova hapšenja i da Dalida Burzić bude suspendirana – naglasio je Memić poručujući Sabini Sarajliji da nije profesionalac.

VEZANI TEKST: Progovorila advokatica uhapšenog Zije Mutapa, oca Alise Mutap koja je bila sa Dženanom Memićem

Opasna svađa na televiziji u Srbiji: Čedomir Jovanović zbog Vojislava Šešelja napustio emisiju!

Snimak nadzornih kamera iz noći kad je stradao Dženan Memić