Wizz Air privremeno prekida letove za nekoliko gradova iz Sarajeva, Banja Luke i Tuzle

Zbog smanjene potražnje i porasta slučajeva koronavirusa širom Evrope, aviokompanija Wizz Air proširila je broj aviolinija koje će privremeno obustaviti za dio ili kompletnu zimsku sezonu 2021/2022, koja traje do 26. marta naredne godine, javlja portal Ex-Yu Aviation.

To se odnosi i na letove iz Tuzle, Sarajeva i Banje Luke. Tako će Wizz Air iz Sarajeva od sredine novembra do sredine decembra privremeno obustaviti letove za Charleroi (Belgija) i Beauvais (Francuska).

Iz Tuzle će za pomenuti period biti obustavljeni letovi za Friedrichshafen (Njemačka), Baden Baden (Njemačka) i Geteborg (Švedska.

Usluge za Skavstu i Vaxjo (Švedska) također suspendovani do ljeta 2022. godine.

z Banje Luke letovi za Bazel (Švicarska) neće saobraćati do sredine decembra.

Privremena zimska suspenzija letova pogodit će i Beograd, Niš, Skoplje, Ohrid, Prištinu, Podgoricu, pa je tako na listu suspendovanih letova dopisano 27 destinacija iz našeg regiona.

Kako je ranije najavljeno, Wizz Air i pored trenutnih obustava letova planira proširiti svoju ponudu iz BiH od sredine sljedećeg mjeseca pokretanjem letova iz Sarajeva za Treviso, Malmo, Hahn, Keln, Sandefjord i Billund, kao i iz Tuzle za Milano i Nirnberg, te iz Banja Luke do Hamburga.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.