Fuad Muzurović, bivši trener Sarajeva i Zmajeva: Ćiro nas je obukao od glave do pete, samo nije dao keša

Fuad Muzurović, bivši trener Sarajeva i reprezentacije Bosne i Hercegovine jedan je od učesnika utakmice Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Bosne i Hercegovine, koja će sutra biti odigrana na stadionu Pirota u Travniku.

Muzurović je u prisustvu brojnih poznatih ličnosti na press konferenciji odao počast Miroslavu Ćiri Blaževiću, koji je zbog utakmice došao u svoj rodni grad.

Bivši selektor reprezentacije BiH se prisjetio teških ratnih trenutaka, kada je sa ekipom Sarajeva otišao u Zagreb.

“Ja sam sa FK Sarajevo izašao preko piste 1993. godine, 26. februara. Prvi domaćin nam je bio Hajduk, a onda nas je on (Ćiro op.a.) pozvao jer je bio u Croatiji.

Kako je i maloprije on rekao, kaže:'Dobio sam od poglavnika naredbu da moram sve učiniti da FK Sarajevo dočekam dostojanstveno’, a on je tada bio predsjednik Croatije. Mogu vam reći, došli smo i goli, i bosi”, rekao je Muzurović.

Prisjetio se bivši trener Sarajeva kako su tačno dočekani u Zagrebu.

“Ćiro nas je obukao od glave do pete. Ja imam običaj reći, čarape i cipele, pa gaće, pa potkošulja, košulja, kravata, pa sako.

Sve. 35 nas je bilo”, rekao je Muzurović, kojeg je Blažević prekinuo rekavši kako im je dato i nešto novca u džep, na šta je Muzurović odgovorio:

“Ne, on je rekao sve možeš učiniti za njih, i nemoj da im išta fali, samo nemoj ništa u kešu da im daješ”, što je izazvalo opšti smijeh.

Humane zvijezde Hrvatske i Bosne i Hercegovine sutra će igrati prijateljski susret u Travniku, na stadionu Pirota, sa početkom od 17:00h.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.