Aerodrom Tuzla radi punim kapacitetom, imaju odlične vijesti za putnike i bh. dijasporu: Samo u Njemačkoj je osam destinacija u koje se leti iz Tuzle

Međunarodni aerodrom u Tuzli približava se ostvarenju godišnjeg plana. Samo u septembru zabilježeno je 42.688 prevezenih putnika. Od 1. novembra iz Tuzle će letjeti i nova aviokompanija Ryanair i to za tri destinacije – Stockholm, Memmingen i Beč.

Sa Međunarodnog aerodroma Tuzla u devet mjeseci ove godine prevezeno je 330 hiljada putnika. To znači da će plan od 400 hiljada do kraja godine biti ispunjen. 1. novembra kreće zimski red letenja i veći broj letova ali i nova aviokompanija.

“Povećanje će se desiti u smislu povećanja 15-205 našeg partnera WIZZAIRA obzirom da se desilo zatvaranje baze u Sarajevu i dio tih destinacija će se povećati kod nas postojećih i vraća se Eindhoven u Holandiji koji je od 1. januara ove godine bio prebačen u Sarajevo.

Ono što je još važno da aviokompanija Ryanair od 1. novembra počine letjeti sa našeg aerodroma za tri destinacije, izjavio je Dževad Halilčević, Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla – prenosi O Kanal.

Uz Beč, Štokholm i Memingen koje uvodi nova aviokompanija, Tuzla će biti povezana sa 17 evropskih destinacija. Za putnike, koji u Tuzlu zbog niskih cijena letova dolaze iz cijele BiH, ovaj aerodrom je prvi izbor.

“Ovo je jedina destinacija koja je meni najprihvatljivija što se tiče letova. U zadnjih mjesec dana već sam četiri puta letio. Idem sada za Baden Baden, a dolazo sam iz Fankfurt Hana isto često

“Barem jednom godišnje, ako ne i više. Ovdje mamu i sestru tako da dolazimo

“Djeca mi redovno koriste, dolaze na godišnji i tako

kažu naši sugrađani.

Iako tuzlanski aerodrom radi punim kapacitetom, on nije ekonomski samoodrživ i radi uz pomoć Vlade TK i Vlade FBIH, koje pomažu finansijski.

“Statistike kažu da naši ljudi koji žive u Švedskoj koji su ranije dolazili u BIH jednom u godini dana, sada dođu i 10 puta godišnje. Samim tim služimo svrsi, da građani mogu brzo, jeftino i sigurno da dođu u BIH i isto tako odu u neke druge države, dodao je Haličević.

Iz Tuzle će se od 1. novembra letjeti za pet zemalja – Njemačku, Švicarsku, Holandiju, Švedsku i Austriju. A samo u Njemačkoj je osam destinacija u koje se leti iz Tuzle.

Više detalja pogledajte u prilogu O Kanala.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.