Alisa Mutap – Ramić na ročištu, tužila je Muriza Memića: Postala sam najpoznatija ličnost u BiH, ne želim praviti Zadrugu od tragedije

U sudnici Općinskog suda u Sarajevu danas je održano ročište u parničnom postupku po tužbi Alise Mutap – Ramić protiv Muriza Memića, oca stradalog mladića Dženana Memića – slučaj za koji porodica Memić čeka pravdu već sedam i po godina.

Potvrdila je da je na Instagramu postavila objavu
Prva je svjedočila Alisa Mutap odgovarajući na pitanja svog advokata Gorana Dragovića.

Na pitanje kako se osjećala nakon sporne izjave Muriza Memića koja je objavljena 18. oktobra 2019. godine, Alisa Ramić Mutap je odgovorila da se osjećala posebno tužno kad joj je rodbina poslala objavu.

“Osjećala sam se posebno tužno jer su iznesene tvrdnje da se bavim profesionalno prostitucijoim. Te 2019. godine imala sam 23 godine. Prije te objave sam se udala i više sam se osjećala jadno, nisam se osjećala dobro neko vrijeme – kazala je Mutap – Ramić.

Dragović ju je upitao da prokomentariše kako je shvatila Murizovu izjavu.

“Smatram da je profesionalna prostitucija pružanje sek.a za novac i shvatila sam da je tvrdio da meni muškarci plaćaju za seks– kazala je Ramić – prenosi Avaz.

Potvrdila je da je potom ona na Instagramu postavila objavu koja je bila komentar na spornu izjavu o njoj.

“Postavila sam objavu to je bio više histerični napad. Zbog kampanje koja se vodila protiv mene podnosila sam sve i pokušavala sam se u tišini boriti u krugu svoje svoje porodice ali ovo 2019. nisam mogla da prešutim – kazala je Mutap – Ramić.

Rekla je da joj je posebno bilo teško i zbog supruga čiji je otac poginuo na Tuzlanskoj kapiji.

“Ovo je jedini put da sam tužila, nisam mogla to da prešutim, sa svojom porodicom sam u tišini sve preboljevala – kazala je Mutap – Ramić.

Kazala je da je više puta imala neprijatnosti te da su joj na ulici , ljudi koje ne poznaje dobacicvali da je prostitutka.

“Ja od tragedije nisam htjela praviti Zadrugu, nego sam to plačući preboljevala sa svojom porodicom kući. Svaki put idem kući i plaćem, to niko ne zna – kazala je Ramić i dodala:

“Postala sam najpoznatija ličnost u BiH zahvaljujući tuženom i njegovoj grupi iako to nikada nisam htjela.

Advokat Ifet Feraget koji zastupa Muriza Memića napomenuo je da je na Instagramu postavila 10 do 15 emoitkona koji plaču od smijeha, te zaključio da je njeno objašnjenje bilo da je to bio rezultat histeričnog napada, Alisa Mutap – Ramić je kazala:

“Mogu izgledati, hladno ali znam biti tužna.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.