Alisa Mutap Ramić prijavila je Memića policiji, a sada se oglasio i Muriz: “Za ovih sedam godina sam pokazao, da ne bih ni mrava zgazio”

Alisa Mutap Ramić prijavila je policiji Muriza Memića, oca ubijenog Dženana Memića, za ugrožavanje sigurnosti.

Kako je potvrdio Muriz Memić, prijava protiv njega podnijeta je u policijsku upravu Novi Grad, gdje se treba javiti u ponedjeljak, 5. decembra.

“Alisa treba biti svjesna da mi je dijete ubijeno. Ona ne prestaje davati lažne iskaze.

Ja mislim da je ona konačno skontala smisao života – doći na ovaj svijet i lagati. Zbog čega bi se osjećala nesigurno kada je svakog četvrtka vidim u sudnici.

Godinu i po smo se gledali oči u oči. Nikada im se nisam obratio, iako sam gledao i da se smiju tokom postupka”, kaže Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Otac ubijenog Dženana Memića zatim je dodao:

“Ona se može osjećati nesigurno od nekoga drugog. Ona, vjerovatno, zna od koga, jer je bila uz Dženana, rame uz rame. U sudnici smo čuli da nema amnezije.

Meni je moj advokat rekao da oštećeni ima pravo da i pretjeruje, ipak mi je dijete ubijeno. Za ovih sedam godina sam pokazao, da ne bih ni mrava zgazio. U sve ovo su se svi mogli uvjeriti.

Muriz Memić je pojasnio i šta je mislio da je rekao da će pravdu uzeti u svoje ruke.

“Kada kažem da ću pravdu uzeti u svoje ruke, uzeo sam advokata. Jer mi je on rekao da idemo pravnim putem. Zato im opet ponavljam, da sam ja vrhovni sudija.

Ima ovdje još pravnog lijeka”, kazao je Muriz Memić za Radiosarajevo.ba.

Podsjećamo, ranije su prijave protiv Memića podnijeli Alisin otac Zijad Mutap u PU Ilidža te Hasan Dupovac u PU Hadžići.

Obje su prijave podnijete zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.