Ambasadorica Martina Mlinarević brutalno poklopila mađarske provokacije: “Moji roditelji su katolici, majka mog muža je muslimanka, njegov otac pravoslac, a nas dvoje smo ateisti. I kako ćete integrisati moju “ludu” porodicu?”

Martina Mlinarević, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Češkoj, oglasila se na svom Twitter profilu povodom izjave predstavnika ureda premijera Mađarske Viktora Orbana, Zoltana Kovacsa.

Kovacs je na Twitteru napisao da je “izazov s Bosnom kako integrisati državu koja ima dva miliona muslimana”. Na ovu izjavu odmah je reagovala Mlinarević.

Njemu objavu na ovoj društvenoj mreži prenosimo u cijelosti:

“Ja sam ponosna Bosanka i Hercegovka, moji roditelji su katolici, majka mog muža je muslimanka, njegov otac pravoslac, a nas dvoje smo ateisti. I kako ćete integrisati moju “ludu” porodicu? Ne znate NIŠTA o mojoj hrabroj zemlji”, napisala je Martina Mlinarević na Twitteru.

Naša stranka zatražila je sinoć se premijeru Mađarske uskrati gostoprimstvo u našoj zemlji. Njegov dolazak u BiH najvljen je 25. januara 2022. godine.

“Viktor Orban je svojom zapitanošću kako u Evropsku uniju integrirati dva miliona muslimana, pritom misleći na priključenje Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji, još jednom dokazao da nije ništa drugo nego najobičniji rasist”, navode iz ove stranke.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.