Arijana Memić potvrdila šokantne detalje nakon ročišta: “Ovo je jako zabrinjavajuće za mene, tužilac je rekao da je napadnut jedan od zaštićenih svjedoka”

Crna hronika Posljednje Vijesti

Završeno je ročište u predmetu ‘Dženan Memić’ protiv Alise Ramić, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Pred medije su nakon ročišta izašli Arijana Memić i Muriz Memić, sestra i otac stradalog Dženana.

Arijana je otkrila detalje iz sudnice.

“Tužilac je danas rekao da je napadnut jedan od zaštićenih svjedoka. Istražuje se da li to ima veze s ovima koji su optuženi ili ne. Ovo je jako zabrinjavajuće za mene. Neće biti lako doći na kraj s ovakvim ljudima. Vidim gdje sve ovo ide. Ja stvarno nemam riječi, nadam se da će sudija biti častan i pošten. Nismo mi ove ljude doveli u sudnicu već su ih doveli dokazi koji su protiv njih”, kaže Arijana.

Muriz Memić dodaje:

“Ja ću biti prvi svjedok i reći šta su mi pričali Hasan Dupovac i Zijad Mutap. Hasan nije mogao ni sanjati da će mu se ovo desiti. Bio je u šefovskoj stolici, a sada je na optuženičkoj. Tužilaštvo ima dovoljno dokaza. Sudija Perić je častan, neka ostane tako. Oni mogu osporavati koliko hoće ali dokazi su protiv njih”, kazao je Muriz i dodao:

“Očekujemo uskoro otvaranje istrage za ubistvo. Ali, vidimo s kim imamo posla. Vidimo kakvi su to ljudi, to su neljudi” – kazao je Muriz prenosi Radio Sarajevo.

Leave your vote