Arijana Memić potvrdila šokantne detalje nakon ročišta: “Ovo je jako zabrinjavajuće za mene, tužilac je rekao da je napadnut jedan od zaštićenih svjedoka”

Završeno je ročište u predmetu ‘Dženan Memić’ protiv Alise Ramić, Zijada Mutapa, Hasana Dupovca, Muamera Ožegovića i Josipa Barića.

Pred medije su nakon ročišta izašli Arijana Memić i Muriz Memić, sestra i otac stradalog Dženana.

Arijana je otkrila detalje iz sudnice.

“Tužilac je danas rekao da je napadnut jedan od zaštićenih svjedoka. Istražuje se da li to ima veze s ovima koji su optuženi ili ne. Ovo je jako zabrinjavajuće za mene. Neće biti lako doći na kraj s ovakvim ljudima. Vidim gdje sve ovo ide. Ja stvarno nemam riječi, nadam se da će sudija biti častan i pošten. Nismo mi ove ljude doveli u sudnicu već su ih doveli dokazi koji su protiv njih”, kaže Arijana.

Muriz Memić dodaje:

“Ja ću biti prvi svjedok i reći šta su mi pričali Hasan Dupovac i Zijad Mutap. Hasan nije mogao ni sanjati da će mu se ovo desiti. Bio je u šefovskoj stolici, a sada je na optuženičkoj. Tužilaštvo ima dovoljno dokaza. Sudija Perić je častan, neka ostane tako. Oni mogu osporavati koliko hoće ali dokazi su protiv njih”, kazao je Muriz i dodao:

“Očekujemo uskoro otvaranje istrage za ubistvo. Ali, vidimo s kim imamo posla. Vidimo kakvi su to ljudi, to su neljudi” – kazao je Muriz prenosi Radio Sarajevo.

Leave your vote

-2 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.