Banjalučki analitičar Srđan Puhalo javno upozorio: “Bojim se da imamo malo veće igrače u BiH i da se tu lome koplja”

Socijalni psiholog i banjalučki analitičar Srđan Puhalo za N1 je kazao da je društvo u BiH vrlo zanimljivo, ali da se psiholozi danas bave u principu sa nečim što je svijet davno prevazišao.

“Mi se bavimo identitetima, PTSP-om, odnosima prema drugim ljudima… Moje kolege u svijetu se bave nečim što je atraktivnije. U BiH nije dosadno, svakako. Ova država je prirodni ekperiment i čega god da se dotaknete, to je zlatni rudnik za istraživače”, rekao je.

Varheljev stav nije stav Evropske unije, mišljenje je Puhala.

“Postavlja se pitanje šta će pojedinačne zemlje odlučiti po tom pitanju i to će se pokazati vrlo brzo u 2022. Na kraju krajeva, ima poruka iz Brisela Republici Srpskoj koju smo danas čuli da ta agencija za lijekove nije nešto što ih oduševljava i da bi posljedice mogle biti drastične. Nisam siguran da Mađarska ima toliko uticaja u EU i da se mnogo pita“, naveo je Puhalo.

Domaći političari najveći krivci
Kazao je i da mi u ovom trenutku imamo borbu slonova i malo u čemu se pitamo.

“Ovdje su interesi i EU, Amerike, Kine, Rusije i Turske. Na kraju krajeva i Srbija i Hrvatska upliču svoje prste u ovu priču i na kraju mi stradamo. Kome odgovara ovakva BiH? S jedne strane čujemo da odgovara Rusiji i da Evropa ima jedan meki trbuh koji je u svakom trenutku ranjiv. Bojim se da u ovo trenutku imamo malo veće igrače u BiH i da se tu lome koplja, ali to nije alibi za domaće političare i sve ono što nam svakodnevno priređuju. Naprotiv mislim da su domaći političari glavni krivci zbog stanja u kakvom se nalazimo”, naglasio je.

Zaključio je i da uvijek čekamo pomoć sa strane umjesto da rješavamo sami.

“Političari žive od stvaranja problema, i ovo društvo je zapušteno da je to katastrofalno”, rekao je Puhalo za N1.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.