Barcelona je konačno proigrala: Pogledajte fantastičnu dugu loptu i asistenciju Miralema Pjanića za Memphisa Depaya!

Katalonski klub je završio turneju po Sjedinjenim Američkim Državama pobjedom protiv kluba iz MLS-a iako Xavijeva ekipa sinoć i nije previše briljirala.

Međutim, Barcelona je na kraju uspjela da dođe do pobjede i još uvijek je bez poraza na pripremama.

Nakon turneje po Americi ekipa Xavija Hernandeza sada će se vratiti u Barcelonu.

Nakon nekoliko propuštenih prilika na početku meča Barcelona je do prednosti stigla u 40. minuti kada je Raphinha sjajno ostavio loptu za Ousmanea Dembelea koji pogađa mrežu NY Red Bulla za 1:0.

U drugom poluvremenu Xavi je napravio dosta promjena u sastavu, a od 61. minute meča igrao je i bh. reprezentativac Miralem Pjanić koji je ponovo ostavio sjajan utisak.

Pjanić je dobio šansu protiv Juventusa i NY Red Bulla i pokazao je o kakvom igraču se radi, te zbog čega ga je Barcelona dovela u svoje redove.

Bh. veznjak i sinoć je bio na visini zadatka i diktirao je tempo igre na sredini terena.

Pjanić je i ovaj put pokazao da je idealna zamjena za Sergija Busquetsa i kako stvari stoje ostat će u Barceloni ovog ljeta – javlja Sportsport.ba.

U drugom dijelu oba tima su imali nekoliko dobrih prilika, ali ponovo je Barcelona bila ta koja je svoje šanse iskoristila. U 87. minuti Barca dolazi do novog gola, a konačnih 2:0 postavio je Memphis Depay nakon fantastične duge lopte Pjanića i greške odbrane domaćeg tima.

Robert Lewandowski se ni u ovom meču nije uspio upisati u listu strijelaca iako je imao nekoliko zaista odličnih prilika.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.