Bh. planine zabijelio novi snijeg: Pogledajte kako izgledaju Bjelašnica, Jahorina i Vlašić

Nakon što je jučer snijeg zabijelio zabijelio veći dio Bosne i Hercegovine, jutros vlada zimska idila na bh. planinama – Bjelašnici, Vlašiću i Jahorini. Na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici palo je 20 centimetara snijega, a putevi su prohodni. Na nekim mjestima ima poledice. Trenutna temperatura na Bjelašnici je -8 stepeni Celzijusa, a visina snijega na stazi je 45 cm. Zimska avantura se nastavlja i danas je 42 skijaški dan.

Svi putevi i ceste ka Bjelašnici i Igmanu su očišćeni i prohodni, ali iz Olimpijskog centra mole vozače da voze maksimalno oprezno zbog moguće poledice.

Danas na Bjelašnici su otvorene staze:

Staza 1 od okretne 4 četverosjeda do Heliodroma i nasatavak na Kolijevku (stazu 3b)
Staza SPOJNA 1A-OLIMPIJSKI SPUST donji dio
Staza KOLIJEVKA 3
Staza 5-5a Trening staza
Staza 6 Štinji do

U funkciji su liftovi Bx1 i Bx2, Četverosjed, K1, i dječij park. Šestosjed je trenutno u pripremi. Na Igmanu, odnosno Malom Polju su danas u funkciji Baby liftovi.

Vidljivost na stazama je dobra te iz OC Bjelašnica pozivaju sve skijaše, bordere i sankaše da se pridruže i iskoriste današnji dan za svoju omiljenu zimsku aktivnost.

Bjelašnica

Također, posjetioci Bjelašnice će danas imati priliku da uživjau u muzičkom nastupu Frenkieja, Kontre i Indiga u okviru Winter Ice Sessiona.

Festival će se održati na platou ski centra Bjelašnica i ulaz je besplatan. Također, večeras je planirano noćno skijanje od 18:30 do 21:00 sat.

Ski liftovi Babanovac i Markovac na Vlašiću počeli su s radom 13. januara, a jutros su spremni za sve posjetioce ove bh. planine. Jutarnja temperatura na Vlašiću iznosila je -9 stepeni, a trenutno iznosi -7 stepeni Celzijusa.

Vlašić (Screenshot/Live kamera)

Kada govorimo o Jahorini, visina snijega na stazi iznosi 45 centimetara, očekuje se da će dnevna temperatura na ovoj planini iznositi -9 stepeni Celzijusa.

Prema podacima Olimpijskog centra Jahorina trenutno su u funkciji gondola Poljice, gondola Partizan, šestosjed Ogorjelica, ski lift Poljice te poligon Poljice.

Jahorina (Screenshot/Live kamera)

Kao i na Bjelašnici večeras je planisano noćno skijanje od 18 do 21 sat – prenosi Klix.ba.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.