Oglasili se iz hotela Pahuljica na Vlašiću nakon velikog požara na njihovom objektu: “Imamo namjeru započeti u najkraćem roku restauraciju i saniranje nastale štete”

Požar na hotelu Pahuljica na Vlašiću, koji je izbio sinoć, lokalizovan je u toku noći, a na objektu je, prema svemu sudeći, nastala velika šteta.

Požar je brzo zahvatio krovnu konstrukciju i potkrovlje objekta, koje je u potpunosti uništeno, kao i donji spratovi. Iz mendžmenta su nam rekli da trenutno nemaju detaljne informacije i da je uviđaj u toku, a potom su se oglasili na Facebooku.

“Dragi naši gosti, prijatelji i partneri hotela “Pahuljica”, te svi koji ste bili uz nas, nemili događaj koji se odvijao u noći devetog na deseti mart, požar koji je zahvatio dio hotela, napravio je izuzetnu materijalnu štetu, ali, što je najbitnije, nije bilo povrijeđenih i ugroženih gostiju ili uposlenika.

Odmah po prijavi o požaru upućena je policijska patrola, te dvije vatrogasne ekipe koje su bile angažovane na gašenju požara uz naše hrabre radnike i kolege.

Posebno se želimo zahvaliti svima koji su učestvovali u akciji gašenja, Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Travnik, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Turbe i Bruneji,

mještanima sa područja MZ Šišava, Mudrike i Vitovlje, te, naravno, i našim radnicima.

Želimo se zahvaliti Općinskoj upravi Travnik, načelniku Kenanu Dautoviću, te svim institucijama iz Travnika i Srednjobosanskog kantona, koje su bile podrškom uz nas sinoć.

Uprava hotela “Pahuljica”, i pored značajne štete i snažnih emocija koje su obuzele čitav kolektiv, ima namjeru započeti u najkraćem roku restauraciju i saniranje nastale štete, kako bi hotel opet zasjao za svoje goste u još ljepšem izdanju – stoji u objavi na Facebook stranici hotela uz fotografiju Pahuljice.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona Hasan Hodžić je kazao da je na objektu načinjena znatna materijalna šteta te da će pod nadzorom nadležnih danas biti obavljen uviđaj kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog požara.

Požar na objektu Pahuljice na Vlašiću prijavljen je sinoć oko 21:10 sati kada su dvije ekipe vatrogasaca izašle na teren i počele s gašenjem požara.

Međutim, on se veoma brzo proširio na krovnu konstrukciju i potkrovlje objekta koje je u potpunosti uništeno kao i donji spratovi.

O šteti je teško govoriti, ali je sigurno da se radi o nemjerljivoj šteti za planinski turizam s obzirom da je Hotel Pahuljica bio jedan od prvih napravljenih hotela na ovoj planini.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.