Završeno prestižno takmičenje FIS Evropa kupa, Bjelašnica u punom sjaju

Nakon što je završena druga utrka superveleslaloma, kompletirano je veliko takmičenje FIS Evropa kupa koje je održano na Bjelašnici.

Olimpijska ljepotica danas je bila domaćin dvije utrke FIS Evropa kupa, drugog najelitnijeg skijaškog takmičenja nakon Svjetskog kupa. Sjajni vremenski uvjeti i odlična organizacija učinili su da Bjelašnica ispuni sva očekivanja.

Prva utrka vožena je u 9:30 i trijumf je upisala Christina Ager s vremenom 1:03.06 ispred Michaele Heider (1:03.56) te Nadine Fest (1:03.69). Sve tri takmičarke su iz Austrije.

Nakon prve utrke, od 12:30 održana je i druga utrka i ponovo su je obilježile Austrijanke – javlja Klix.ba.

Ovoga puta slavila je Michelle Niederwieser iz Austrije s vremenom 1:06.87. Niederwieser nije uspjela završiti prvu utrku jutros, ali je u drugoj utrci pokazala sjajnu vještinu i dobrim nastupom osvojila prvo mjesto.

Ponovo su sva tri prva mjesta pripala Austrijankama. Na drugom je završila Nadine Fest, sa samo tri stotinke zaostatka, a na trećem Sandra Absmann s 13 stotinki zaostatka.

Jedina predstavnica Bosne i Hercegovine i naša najbolja skijašica Elvedina Muzaferija nastupila je u obje utrke te je zauzela 32. i 40. poziciju.

Sve rezultate pogledajte ovdje.

Na takmičenju je učestvovalo 59 takmičarki iz najvećih svjetskih skijaških sila. Tu su bile predstavnice SAD-a, Kanade, Francuske, Italije, Njemačke, Austrije, Švicarske i Norveške.

Deveta zemlja učesnica je BiH zahvaljujući Muzaferiji koja je stavila našu zemlju na mapu učesnica FIS Evropa kupa.

Kako su organizatori naveli prije početka utrke, plan je u naredne tri godine postati kandidat za organizaciju utrke FIS Svjetskog kupa, najelitnijeg skijaškog takmičenja. Uprkos jučerašnjim problemima s vremenom, gustom maglom i vjetrom, Sarajevo i organizatori položili su ispit.

U narednom periodu svi se nadaju kako će se ispuniti svi uvjeti da naša zemlja dobije organizaciju Svjetskog kupa zajedno s najelitnijim zimskim destinacijama na svijetu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.