Biser bh. dijaspore, Bosanac u korijenu Anel Ahmedhodžić oduševio nakon pobjede Zmajeva ostavši u Sarajevu, pa jednom fotografijom pokazao da je pravi Bosanac i Hercegovac

Bh. reprezentacija došla je do nova tri boda i ostala je prvoplasirana u grupi, te dva kola prije kraja imamo sve u svojim rukama.

Naši reprezentativci su ostavili sinoć na terenu zadnji atom snage i pored veoma duge i teške sezone. Igrači su sada konačno dobili zasluženi odmori kako bi napunili baterije za novu sezonu.

Mnogi od naših igrača sigurno će se odlučiti ljeto provesti na nekim egzotičnim destinacijama, ali za početak neki od njih su ostali u Sarajevu barem na nekoliko dana.

Među tim igračima je i mladi Anel Ahmedhodžić koji je ostao u glavnog bh. gradu, te je danas uživao maksimalno u prvom danu ljetnog odmora kojeg je itekako zaslužio.

Ahmedhodžić je putem Instagrama pokazao kako uživa uz roštilj i ćevape, te odmor može i zvanično početi. On je bio među igračima koji su u Ligi nacija na terenu proveli najviše minuta, ali je i još jednom pokazao zbog čega je budućnost naše reprezentacije – javlja Sportsport.ba.

Šta čeka Zmajeve do kraja Lige nacija: BiH i sa dva boda može u Diviziju A

Sjaji, sjaji Dijamantu – čulo se sinoć na stadionu Bilino polje više puta.

Edin Džeko je nosio Zmajeve do pobjede nad Finskom u Zenici (3:1), a Dijamant je drugim svojim golom , a trećim za Bosnzu i Hercegovinu, našoj selekciji osigurao je opstanak u B diviziji Lige nacija.

Mi smo uzeli kalkulator u ruke odmah nakon meča i došli do jednostavne računice – Zmajevi i sa dva boda mogu u Diviziju A.

Najsigurnija opcija je pobjeda u narednom kolu (23. septembra) protiv Crnogoraca. Čak i s bodom protiv Crnogoraca odlučivali bismo o svojoj sudbini u zadnjem kolu.

Tada bi nam vjerovatno trebala pobjeda u Rumuniji (26. septembar) kako bismo ostali na liderskoj poziciji, ali nije isključeno i da sa jednim bodom budemo prvi.

Opcija je da Finska, koja će se boriti za opstanak u Diviziji B, ne izgubi u Podgorici.

Ako BiH i Crna Gora osvoje po bod u posljednjem kolu, Zmajevi bi bili ispred na tabeli ispred Crnogoraca i imali bismo sretan kraj.

Prvo mjesto donosi plasman u Diviziju A i eventualni baraž za Europsko prvenstvo. Uz sve to Zmajevi bi bili smješteni u drugu jakosnu grupu uoči žrijeba kvalifikacija za EP – javlja Radio Sarajevo.

Osim toga vrijedi naglasiti i ovo – drugi razred Lige nacija, u kojem se trenutno nalazi BiH, ima osnovicu zarade od 1,5 milion eura, dok nastup u Diviziji A svakoj reprezentaciji garantuje 2,25 miliona eura.

Peto kolo grupe B3 Lige nacija (23. septembar):

BiH – Crna Gora

Finska – Rumunija

Šesto kolo grupe B3 Lige nacija (26. septembar):

Rumunija – BiH

Crna Gora – Finska

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.